Следвайте ни

Скоро: Караме със 70 км. в час по Асеновградско шосе

Нов светофар обезопасява пресичането на ул. „Богомил“

viber icon

Автомобилите по „Асеновградско шосе“ от колелото на „Околовръстното“ до кръстовището с улица „Цар Симеон“ в „Тракия“ ще могат да се движат с до 70 километра в час. Това съобщи ресорният заместник-кмет Тодор Чонов след заседание на Експертния съвет на Общинската комисия по безопасност на движението, което се състоя днес.

„Предстои да изготвим проект, който ще внесем за одобрение в сектор „Пътна полиция“, след което ще можем да направим нововъведението. За целта ще поставим и бетонови прегради, които да възпрепятстват обратния завой там, където няма мантинела“, обясни заместник-кметът. Той посочи, че промяната е заложена в Генералния план за организация на движението и Община Пловдив ще я реализира в максимално кратък срок, веднага след като бъде утвърден проектът.

За по-голяма безопасност на децата и учениците от ДГ „Каменица“ и СУ „Паисий Хилендарски“
експертният съвет прие и поставянето на светофарна уредба на кръстовището на ул. „Богомил“ и „Родопи“, като по този начин ще се обезпечи безпрепятственото пресичане на пешеходните пътеки, въпреки интензивния трафик, особено в пиковите часове.

На днешното заседание бе гласувано и предложение на ОП „Паркиране и репатриране“ за двустранно паркиране по еднопосочните улици: „Велико Търново“, „Брезовска“, „Кръстю Пастухов“, „Цанко Дюстабанов“, „Ибър“, „Йоаким Груев“, „Виктор Юго“, „Г. М. Димитров“, „Булаир“, „Цар Иван Александър“, „Филип Македонски“, „Хан Кубрат“. С това броят на местата за паркиране в централна градска част ще се увеличат там, където това е възможно и ширината на улиците го позволява.

Моторните превозни средства, движещи се в посока към Пловдив по бул. „Васил Априлов“, вече ще имат възможност да правят ляв завой към бул. „Дунав“ и от средната лента на булеварда, стана ясно след заседанието. По този начин ще се облекчи трафикът, а изтеглянето на автомобилите от кръстовището ще става по-бързо.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари (5)

112

112

20.08.2020 | 23:13

рзи ще глоби ли хубавците от снимката че са без маски?

Отговори
0 1
коко

коко

20.08.2020 | 18:10

Що актове написахте на това шосе,не е истина!Сега къде ще заложите нов капан за да пълните държавния бюджет?Гледайте там да има повече храстчета ,че катаджиите да са на сигурно място,да не си губят времето!

Отговори
5 2
Дийчо

Дийчо

20.08.2020 | 17:30

Абе шматки вие виждали ли сте някой да кара с по малко от 90-100 по тия булеварди ахахах щяли да ги правя до 70км ахаха ай пак тапациии

Отговори
2 5
защо само 70

защо само 70

20.08.2020 | 16:13

По Асеновградско шосе трябва да го направят с 80-90 км/ч. Там вече е извън града, няма пешеходци, а дълъг надлез и с по 3 ленти в посока. Ако забранят дясната лента и я направят аварийна ще покрие стандартите и за магистрала.

Отговори
9 3
Котуньо

Котуньо

20.08.2020 | 18:24

Ако ще и автострада да е ,целта не е да улесняват хората а да залагат капани за да пълнят държавния бюджет!Откъде пари за по големи пенсии и помощи за циганите?

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?