Следвайте ни

Шумозаглушителна стена и естакада за влаковете над бул. “Копривщица”

viber icon

Проектът “Развитиена железопътен възел Пловдив“ е на обща стойност 103 477 234евро /202 млн. лева/. Оттази инвестиция 87 955649 евро са европейскабезвъзмездна помощ, а 15 521 585 евро са обезпечени от републикан-кия бюджет.

Проектът включва мoдepнизaция нa жeлeзния път, който неотговаря на стандартите за преминаванена влаковете със 160км в час, на кoнтaктнaта мpeжa и cиcтeмите зa cигнaлизaцияи тeлeкoмyникaции в жeлeзoпътни yчacтъци Плoвдив-Kpyмoвoи Плoвдив-Cкyтape,включитeлнo в гapитe Плoвдив paзпpeдeлитeлнa, Kpyмoвo, Cкyтape иpaздeлeн пocт “Tpaкия”.

Предвидено е изграждане на шумозаглушителни стени по край жп линията в Пловдив,преградни огради понаправление за Скута-ре, нови съоръжения,надлези и отводняване. Изпълнението на проекта ще се извършвана два етапа - изграждането на пробива под Централна гара и реконструкцията на жп възел.

Заложено е още повдигането на релсовия път на естакадата над пътното платно от Централна гара до гара Филипово, за да се отворят за движение прелезите на бул. “Копривщица” с Пещерско шосе и “Шести септември”.

“Процесът е тежък,в града ще влиза строителна механизация, ще се наложат промени на транспортната схема. Това са доста главоболия, но всяка наша стъпка детайлно ще бъде коментирана с местната власт”, предупредипреди време пред “Марица” генералният директор на НКЖИ Красимир Папукчийски.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?