46
Следвайте ни

Шофьорски неволи: От Кючука до Брезовско шосе за час и половина

viber icon

Час и половина отнема на шофьорите в час пик да се придвижат от пловдивския квартал „Кючук Париж“ до Брезовско шосе. Това сигнализират седналите зад волана, попаднали в задръстването. Причината за огромните тапи и транспортния хаос са ремонтни дейности в южното платно на бул. „Христо Ботев“. 

Изнервените до краен предел шофьори изпълниха социалните мрежи с гневни постове. „От Кючука до Брезовско – 1 ч. 30 мин. Лудница“, пише възмутен пловдивчанин, хванат в капана. 

„От Тромпета до УХТ  - 1 ч. и 10 мин.“, пише втори,  „От Коматевско, кръстовището с "Южен" до пл. "Съединение" 1 час и малко. Пълно безхаберие“, ядосва се трети. 

Шофьори се оплакват и от светофарите, тъй като зелената вълна е изключително кратка за подобно движение. „Би следвало при ремонти да се променя“, смятат те. 

Регулировчик се бори с трафика срещу Младежкия хълм, но според седналите зад волана не върши работата си успешно. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Йас

Йас

23.09.2021 | 19:00

Ама и вие не знаеета какво искате.Важното е да мрънкате за всичко!

Отговори
1 0
И по-зле ще става

И по-зле ще става

21.09.2021 | 08:55

не може всеки да се качи на колата и да иска пътищата да са празни. Нали ще се съгласите, че в повечето коли се вижда САМО 1 човек. Заедно с унищожението на градския транспорт трябва на всеки да е ясно, че градът ще става все по-задръстен. Но това няма да подобри организацията на извършване на ремонти...Жалко за хубавия Пловдив...

Отговори
1 0
Томи

Томи

20.09.2021 | 16:38

Аман с тоя Кючук ,бе, аланкоолу! Не му ли знаете в редакцията българското име на тоя квартал! Още малко и ще почнете и Филибе да пишете! Преименувайте се и на Мерич!

Отговори
1 0
Бай Тошо

Бай Тошо

20.09.2021 | 15:54

За толкова време аз пеша ще го мина!

Отговори
0 0
Луксозен транспорт

Луксозен транспорт

20.09.2021 | 15:38

Ама вие какво искате ве?Около 300 000 коли кръстосват града всеки ден. На семейство по две коли средно. Как да стане? Че е леш инфраструктурата в града леш е но никой не може да направи нищо за момента при такъв поток от автомобили.

Отговори
4 3
ГЮРО

ГЮРО

20.09.2021 | 13:38

Ами гербавите светофари пускат на 2 минути. Ако имате по пътя 3 светофара, не ви мърдат 6 минути, ако няма задръствания. Но задръствания има и те много често "са планирани", поради вродена неинтелегентност на проектантите. Пример - кръстовището на ул. "Гладстон" с бул. "Руски", до Търговската гимназия. Там задръстването се причинява от колите завиващи наляво от "Гладстон" по "Руски", защото не е предвидена лента за завиващите наляво, които често са клиенти на МОЛ "Марково тепе". Затова зад тях се събира огромна опашка от коли, чакащи да преминат направо. Засичал съм в автобус 12 минути за преминаването на едни има-няма 300 метра от подлеза до Централна поща до въпросното кръстовище. Тъпотията е над всичко, затова и резултатите са такива.

Отговори
9 0
Слава на умните светофари!

Слава на умните светофари!

20.09.2021 | 12:39

На най-мъдрия от Автото - Мамин Ваньо

Отговори
11 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?