46
Следвайте ни

Шофьорите в капан: Страшни тапи запушиха половин Пловдив

viber icon

Пловдивските шофьори за пореден път попадат в транспортен капан. Тапите днес са по-малки от вчера, но все пак опъват нервите на хората. До парализирането на движението на няколко основни артерии - в Кючук Париж и в района преди и след Централна гара, доведоха ремонтни дейности. Работници има на бул. „Христо Ботев“ заради подмяната на тръбите на ВиК, дълго време е оставен и разкопан участък на бул. „Копривщица“.

И тази сутрин имаше регулировчици на кръстовището на Денталния факултет, но това не успя да облекчи трафика и  бул. „Христо Ботев” беше задръстен от Сточна гара до Кючука. Движението там от понеделник в часовете от 7:30 до 9:30 часа сутринта и от 16:30 до 18:30 следобед се регулира от Пътна полиция. Големи тапи традиционно има и на Коматевско шосе, „Никола Вапцаров” и „Ал. Стамболийски”. За да не чакат, мнозина си позволяват незаконни и опасни маневри като неправилно изпреварване и навлизане в лентата за насрещно движение.

Пловдивчанин обясни, че повече от 40 минути не може да излезе от града. Мъжът живее в „Христо Смирненски“ и пътувал към Първенец. Първоначално е избрал маршрут през Коматевския възел, но се отказал и решил да мине през Сточна гара и после да излезе на Околовръстното. „Страшно беше задръстването и по „Христо Ботев“, на Околовръстното също се движех бавно. Беше ад. Как може цяло лято да си почиват и сега да работят едновременно на няколко места“, възмущава се пловдивчанинът.

Тези, които пътуват от квартал „Смирненски“ към централната част и искат да избегнат задръстването могат да минат по „Пещерско шосе“, където трафикът е по-спокоен

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (13)

Биткойнър

Биткойнър

21.09.2021 | 22:01

Как лесно и бързо да печелим криптовалута биткойн, само тук и сега : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
0 0
Арх

Арх

21.09.2021 | 12:20

Мислехме, че след тотевите ремонти, за по две години всеки, по-лошо не може да стане. Лъгали сме се.

Отговори
7 0
Забравени нереализирани булеварди

Забравени нереализирани булеварди

21.09.2021 | 11:59

Факт е че булевард Академик Петър Динеков е проектиран в ПУП на град Пловдив още през 80-те години на миналия век и повече от 40 години чака за реализация.

Отговори
8 0
Аз живея там от 40 години

Аз живея там от 40 години

21.09.2021 | 12:58

На този така наречен БУЛЕВАРД , ТОЧНО ДО ПАРКА. ТОВА Е ЕДНА УЛИЦА С ДВУПОСОЧНО ДВИЖЕНИЕ. НЕ ПРИЛИЧА НА БУЛЕВАРД , НЕЗАВИСИМО , ЧЕ ТАКА ПИШЕ НА ТАБЕЛИТЕ БУЛ.АКАДЕМИК .П .ДИНЕКОВ. Това никога няма да стане истински булевард . Ако пък чакаме пробива под гарата и тогава да го оправят ще е голям УЖАС . ОСОБЕНО ДО ЖП ДЕПОТО . ТАЗИ УЛИЦА НЯМА КАПАЦИТЕТ ЗА БУЛЕВАРД .

Отговори
5 0
До Яница Марова

До Яница Марова

21.09.2021 | 11:27

Яница , защо не публикувате снимков материал от кръстовището булевард Вапцаров и улица Михалаки Георгиев, не преброите колко пътни знаци са поставени и не се ли обезсмислят от поставените бетонни стени на кръстовището с което се блокира цялото движение на това кръстовище. Покажете абсурдите на организация на движението в град Пловдив.

Отговори
5 1
До общината и кат

До общината и кат

21.09.2021 | 11:06

Защо блокирахте кръстовището булевард Вапцаров и улица Михалаки Георгиев? Затова се образуват огромни тапи на съседните кръстовища. През кой век ще се изгради булевард Академик Петър Динеков? А булевард Александър Стамболийски кога? В тази община няма ли комуникатори? Защо блокирате съществуващи кръстовища от десетилетия? Пълна некадърност и простащина!

Отговори
9 2
Дааа

Дааа

21.09.2021 | 09:49

Ама, нали гепирастията направи бул Северен, който трябваше да облекчава трафика и тн. но всъщност се оказа паметник на гепи глупостта и гепи лакомията. А нищото от Гурко 1, е толкова плоско и елементарно, че решаването на какъвто и да е дребен проблем му е проблем.

Отговори
8 6
NoFear

NoFear

21.09.2021 | 10:49

Северен има смисъл само ако се разчистят колибите на циганите и се свърже с моста при Ален Мак и продължаването към гара Филипово... ама не - пловдивските общински мъдреци изведнъж смениха приоритета, затова сега като не се действа последователно ще е паметник. Тази отсечка даде възможност на строителни инвеститори да продължат разширението на града с нови кооперации около него. Булевардът трябва да продължи докъдето е предвиден, за да има смисъл.

Отговори
4 1
До общината и КАТ

До общината и КАТ

21.09.2021 | 09:40

Коматевския възел се блокира от зле настроения светофар на Стоматологията. Заради това, че колите идващи от гарата се движат в индийска нишка, е допълнително удължено времето на тази секция. А през това време(което е ужасно дълго) може спокойно да се пускат колите от Коматево към гарата. При положение, че има и КАТ-аджии, този поток може въобще да не спира.

Отговори
16 0
Караиванов

Караиванов

21.09.2021 | 09:50

Това е вярно, но е вярно и че пешеходният светофар до бензиностанцията на Младежки хълм прави големи задръствания. Забележете – за да пресечат 2-3 души. Там е нужен пешеподен подлез!

Отговори
5 5
.......

.......

21.09.2021 | 10:24

Подлез? И как ще стане по-точно. Аз живея зад жп линията и ми е интересно да разбера откъде ще почва ТОЗИ ПОДЛЕЗ .

Отговори
6 1
Има много

Има много

21.09.2021 | 11:19

ПРОСТИ*** ХОРА , АЗ ЗАДАВАМ ВЪПРОС , СЛАГАТ МИ МИНУС . ПОДЛЕЗ Е НЕРЕТНАБИЛНО , ЗАЩОТО ПОТОКЪТ ОТ ХОРА Е МАЛЪК И ТОЙ Е САМО В ПИКОВИТЕ ЧАСОВЕ . АЗ ПОЛЗВАМ СПИРКАТА НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА ВСЕКИ ДЕН ОТ 40 ГОДИНИ . ТАКА ЧЕ , ФУНКЦИОНАЛНО НЕГРАМОТНИ ХОРА ДА НЕ СЕ ИЗКАЗВАТ. В МОМЕНТА ТРАФИКЪТ Е ЗЛЕ ЗАРАДИ РЕМОНТИ . КАТО СВЪРШАТ ЩЕ Е ДРУГО. И САМО ЗА ТЪПАТА ИДЕЯ С ПОДЛЕЗА - КАТО ЗАВАЛИ ДЪЖД И ПОДЛЕЗЪТ СЕ НАВОДНИ , КАКВО ПРАВИМ . КАКТО СЕ СЛУЧВА МАЛКО ПО- НАДОЛУ ОТ МОСТА , ПОСОКА КОМАТЕВО .

Отговори
6 0
Защо от 07:30?

Защо от 07:30?

21.09.2021 | 09:37

Като задръстването започва от 06:45. Идете и вижте.

Отговори
13 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?