Следвайте ни

Шофьорите да внимават! Голямото разкопаване на Коматевско шосе започна СНИМКИ

viber icon

Големият ВиК ремонт на Коматевско шосе започна, видя репортер на "Марица".   Смяната на стария  магистрален водопровод се извършва в участъка  под надлеза в посока към квартал  Коматево.

Движението вече е ограничено и от общината предупреждават шофьорите да бъдат внимателни и да карат с разумна скорост. Крайната лента е отцепена, за да могат строителите да извършват изкопните работи и  да положат нови  тръби на мястото на изгнилия етернит.

Вече е премахнат горният пласт асфалт.  

Чугунен водопровод ще бъде положен в целия участък на Коматевско шосе от надлеза и пресечката с бул. „Копривщица” до бул. „Никола Вапцаров”. Нови тръби, но от полиетилен, ще се монтират и в следващата отсечка до кръстовището с  бул. „Александър Стамболийски” и ул. „Модър”,  пак  в крайната лента на западното платно, обясни главният инженер от фирма „Драгиев и ко” Валентин Алексиев. 

Проектът за ремонт на водопровод се изпълнява от ВиК – ЕООД и включва бул. „Христо Ботев”, „Копривщица” и част от Коматевско шосе. Финансирането в размер на 7,5 млн. лева  се поема от „Български ВиК холдинг”, като по този начин се спестяват средства от бюджета на община Пловдив. Допълнително ще се сменят тръбите и на бул. „Никола Вапцаров” от Коматевско шосе до първия светофар, ако не попречи бурята, разразила се  покрай водоснабдяването на Белащица. 

Ограничения в трафика са в сила  и на бул. „Копривщица”. От източната страна между  надлеза и Пещерско шосе  вече са положени 500 метра тръби , работи се едновременно и от западната страна на булеварда. Предстои магистралният водопровод да се свърже при прелеза на жп линията.  

Двете платна ще бъдат преасфалтирани от бордюр до бордюр, а не само частично, където се сменят тръбите, увери инж. Алексиев.  Паветата се премахват изцяло, след което в целия участък ще бъде направена нова пътна основа с три пласта асфалт.  

От КАТ са разрешили на строителите да затварят само по една лента, но не и цялото пътно платно. 

Водопровод ще се сменя , но по-късно, и на бул. „Христо Ботев”  покрай Младежкия хълм. На локалното платно вече е изградена подземната инфраструктура  .Пътят ще се асфалтира, след като паветата бяха извадени и закарани на склад.

Район „Централен” поема за сметка на свой бюджет да възстанови тротоарите пред блоковете. Не може пътното платно да е с нова настилка, а пешеходците да се спъват в счупените плочки, обясни кметът на района Георги Стаменов. 

Снимки от Наташа Манева

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Оооххх....

Оооххх....

17.06.2021 | 21:56

Ами можеха поне да предвидят работата през нощта. Имат такива възможности фирмите - да работят на тъмно.

Отговори
0 0
Славчо Атанасов

Славчо Атанасов

17.06.2021 | 20:25

Аз ако бях, щял да пусна хората да си карат колите докато тече ремонта и лично щях да положа тръбите с подземно копане и щях да раздам по пет леа на всеки циганин в столипиново!

Отговори
1 0
в името на гражданите

в името на гражданите

17.06.2021 | 16:03

Започва поредното безумие! Задръствания, опашки, псувни... Целта е да се "усвоят" някакви милиони.

Отговори
0 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?