Следвайте ни

Шофьори, заобикаляйте: ВиК ремонт създава страшни тапи в Пловдив

viber icon

Шофьорите да избягват да пътуват по бул. „Христо Ботев”  покрай Младежкия хълм и да търсят обходни пътища, ако това е възможно. Тази препоръка отправят строителите, които днес затвориха частично северното платно на възловия булевард. 

Преди обяд с решетки и пътни знаци беше преграден участъкът от Коматевския възел до входа на бензиностанцията. Достъп няма и до „ухото” към бул. „Копривщица – изток”, провери екипът ни.

Както „Марица” съобщи, тук се сменя водопровод. Ограничения в трафика се въвеждат с разрешение на община Пловдив до кръстовището с ул. „Любен Каравелов”, като на целия булевард до гарата ще се работи на етапи.

Преди обяд колоните се извиха по цялата отсечка и се оказа, че момиче, подкарало ролкови кънки, задмина колите за нула време. На някои места е отцепена крайната дясна лента и автомобилите вървят в другите две, а около Коматевския възел се разкопават двете ленти и колите се промушва по тесния коридор до разделителната ивица. 

Строителите обясняват, че са принудени да разкопават пътя в средата, защото там се намира стария водопровод, който трябва да бъде демонтиран. 

„Стараем се да не създаваме големи неудобства на граждани, но няма друг начин да се свърши работата, без да се ограничава трафикът”, каза  главният инженер във фирмата – изпълнител Валентин Алексиев. 

„Бързаме с ремонта, до края на годината проектът трябва да приключи”, потвърди зам.-кметът по строителство в община Пловдив Пламен Райчев. 

Снимки от Наташа Манева

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

и КОО

и КОО

24.08.2021 | 20:40

как е възможно толкова бавно да се работи или въобще да не се работи.

Отговори
8 0
Драгиев

Драгиев

24.08.2021 | 18:06

То ремонта трябваше да свърши преди месец, но ми беше интересно как ще е на 15.09

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?