Следвайте ни

Шофьори в градския транспорт правят луди гонки за 5 лв. повече

viber icon

Шофьори на автобуси от градския транспорт в Пловдив влизат в луда надпревара за пътници. За това алармираха „Марица“ хора, превърнали се в неволни участници в гонките. "Не може за 5 лева повече да ни убият", роптаят очевидци на гонките.   

Шофьорите, повечето от които вече изпълняват и ролята на кондуктори, правят всичко възможно, за да изпреварят конкурентите си по маршрут. Състезанието по улици и булеварди в града обаче е изключително опасно, а рисковете -неоправдани. 

Най-ожесточена е борбата през почивните дни, където в автобусите се клатушкат по двама-трима на курс. Тогава всеки лев е от значение за дневния оборот и седналите зад волана се настървяват още от сутринта. 

Надпревари за повече продадени билетчета има и през делничните дни. Триковете за по-голям оборот включват безумно каране, забранени маневри, подминаване на конкуренцията и обиране на пътниците от следващата спирка, които се качват на първия пристигнал рейс. 

„Понякога се случва да не спре на спирка, само и само да задмине другия рейс“, споделя пенсионерката Елена Петрова, ползваща ежедневно услугите на градския транспорт.  Драган Делибеков пък станал свидетел на истинско рали между два рейса по бул. „Цар Борис Трети Обединител“ и  „Пещерско шосе“.

"Заради гонка от спирка преди гарата по бул. „Христо Ботев“ до Сточна гара преживяхме истински ужас. Кръстихме се, че останахме живи", оплака се и Владо Джелеков. Само в рамките на седмица в Пловдив станаха два инцидента с автобуси. Единият бе в Тунела, където се удариха два рейса, а при другия се блъснаха автобус и кола. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

пътник без билет

пътник без билет

19.04.2021 | 14:02

Напоследък се върна старата порочна практика на "невинно и наивно" връщане на билет на шофьор или кондуктор преди слизане. Веднага след това билета се препродава на ново качилия се. Картите в Пловдив остават СКЪПИ! За това и масово хората не могат да си ги позволяват. Таксуването на автомат в автобуса си остава мечта. Простотията да оставиш градските автобусни линии само в ръцете на частници видимо излиза по-скъпо! Остава си нерешени проблемите с графика и дисциплината на водачите на автобуси!

Отговори
2 0
Драйвър

Драйвър

19.04.2021 | 08:31

Ха, добър ден! То КАТ и автобусите на градски транспорт са като сватосани. Досега не съм чул за хайка срещу тях, или ако има някаква проверка, то се знае и всички са стриктни. Има места, където постоянно се нарушава ЗДВП, като например десния завой по бул. "Христо Ботев" към ВСИ - редовно се прави десен завой от лявата лента, която е само за наляво, с отделна секция и различно време на светофара. Автобуси дори си позволяват да застават първи в тази лента и да правят десен завой още на червен светофар за десен завой, изпреварващи колоната от коли завиващи надясно. Вярно е, че трябва да им се осигурява предимство, но ...

Отговори
8 0
Юлия

Юлия

19.04.2021 | 14:19

Това се случва почти винаги с автобус 99, но КАТ "не вижда".

Отговори
1 0
пътник

пътник

19.04.2021 | 14:38

Щом КАТ не вижда, означава, че е подкупен! Има корупция! Собственика на фирмата обслужваща 99 знае най-добре!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?