49

Шофьори: Общинска полиция съсипа колата ни, за съд е

Решението на съда, че фишовете по стъклата на автомобилите в Пловдив са незаконни, провокира читател да ни се оплаче от действията на общинската полиция. Случката е от последната неделя, буквално 72 часа преди определението на Темида.

"Бях паркирал зад "Тримонциум" на ул. "Крали Марко". Отидохме със съпругата и децата спокойни на разходка, защото няма зона, не видях и знак, а от лявата страна имаше доста спрели автомобили", разказа читателят ни, "Когато се върнах обаче всички коли от същата страна, включително и моята, бяха с налепени на стъклата фишове от общинска полиция. 

Не става въпрос дори дали е законно, но хартията сякаш беше залепена с някакво строително чудо. 20 минути се опитвах безуспешно са я махна от стъклото, но все оставаха следи - парчета и мърсотия. Търках и с влажни кърпички, но така и не се получи на 100 пр. Трябваше да карам колата на автомивка", добави читателят ни и прати снимки от мястото. "Тези хора фишове ли лепят? Или те маркират за цял живот!".

Той се чуди дали да не потърси правата си с жалба или направо иск. "Дори не съм убеден, че съм нарушител, защото улицата е еднопосочна и колите преминаваха спокойно, паркиралите не пречеха с абсолютно нищо", добави той.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Зъмтика Спермояда

Зъмтика Спермояда

13.03.2023 | 20:56

Драхти и тъпака. Видял че има паркирани коли и той решил, че е позволено. Че чак и иск ще завежда. Не се лъжете, че фишовете по стъклата на автомобилите в Пловдив са незаконни - журналята ви подвеждат. ВАС казва, че не е законно да ви санкционират по Наредбата за организацията на движението и паркирането, а по ЗДвП (Закона за движение по пътищата). Все тая - ако си паркирал неправилно и те хванат, ядеш чокъра.

Отговори
0 1
Стоичков

Стоичков

12.03.2023 | 20:00

Крали Марко е синя зона от години,има знаци,има по средата и паркомат,улицата е еднопосочна към Тримонциум и няма как колите да са паркирали правилно от ляво. Твърдите,че е било неделя,тогава няма синя зона и сте в правото,ако сте паркирали по посока на движението да си търсите правата. Другото е пито,платено.

Отговори
2 0
Костадин

Костадин

12.03.2023 | 20:11

Доколкото знам, никъде в ЗДвП не е казано, че през почивни дни може да се паркира върху тротоарите, неопределени за тази цел, на пешеходни пътеки и на кръстовища или в зоната на забранителните знаци.

Отговори
2 0
кат

кат

10.03.2023 | 16:43

Защо правиш нарушение,скъпи?Гледам говедцата паркирали по зелените площи - ако им сложат *билежки* и те ще се оплакват,може би съдийчетата и те така правят и затова така отсъждат.

Отговори
3 2
Чак пък да са му съсипали колата на тоя?

Чак пък да са му съсипали колата на тоя?

10.03.2023 | 13:42

Че то баш това е наказанието, да търкаш и чоплиш. Иначе плащаш и забравяш.

Отговори
11 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?