Следвайте ни

Шофьори на рейсове: Станахме луди калинки на КПП- та

Всеки ден вадят декларации, за да излязат от гаража

viber icon

В чудо са се видели шофьорите и кондукторите на фирма "Автобусни превози - Пловдив", чиито рейсове се прибират в гараж на околовръстното шосе и оттам тръгват по петте градски линии. 

 

"Станахме луди калинки - всеки път на КПП  шофьорът, който по тъмното, в 5 часа сутринта вози колегите си и кондукторите към автопарка", разказа  ръководителят на движението в "Автобусни превози Костадин Тотков.

 

 

При влизане в Пловдив едни от  униформените искат декларации, а не служебни бележки. Други пък настояват да бъде представен документ, заверен от фирмата. Само си хабим хартията и се питаме кому са нужни тези декларации, недоумява Тотков.

 


Шофьорите са на мнение, че трябва да се въведе един режим за всички работещи хора, които имат удостоверение от работодателя, а за тези с постоянен адрес в Пловдив да се изискват само лични карти. Няма забрана за влизането в Пловдив на граждани, които имат постоянен адрес в града, напомнят от фирмата.

 

И поставят въпрос, който вълнува много други граждани - как се съхраняват личните данни на хората, които подробно се описват в декларациите.

 

От Областната дирекция на МВР обясниха, че  на КПП-та при  излизане от Пловдив  се показва декларация, а на влизане - лична карта с постоянен адрес. Служебните бележки важат. 

 

Не е ясно обаче защо това правило се прилага по различен начин на  КПП-та.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?