Следвайте ни

Шефът та ДАИ-Пловдив с общинско жилище в центъра, бил от София

viber icon

Общинско жилище ще бъде предоставено на Иво Цакански, директор на "Автомобилна администрация" в Пловдив. Стига градският парламент гласува на сесията предложението на зам.-кмета арх. Невена Балчева.

Жилището е от ведомствения фонд, с който разполага Община Пловдив.  Според  закона  за жилищно настаняване и наредбата на Община Пловдив служители от администрацията, включително и държавна, имат право да кандидатстват за общинска квартира под наем.

Настаняването става при облекчени условия в сравнение с приетите правила за крайнонуждаещи се. За разлика от общинарите служителите от държавните институции не могат да си купуват предоставените им апартаменти.

Шефът на  ДАИ - Пловдив ще бъде настанен на бул. "Цар Борис III Обединител" 145.  Това е в самия център на града. Молбата до общината е внесена от шефа на  изпълнителната агенция в София Бойко Рановски .

 В предложението на арх. Невена Балчева се посочва, че Иво Цакански  е от София и откакто е назначен на ръководния пост в Пловдив, живеел на хотел. Жилището е малко - от две стаи като за един човек.

Според арх. Балчева бъдещият квартирант отговаря на изискванията на закона и наредбата.

 

 

На снимката: Общинските съветници ще решат дали да настанят шефа на пловдивския клон на ДАИ във ведомствена квартира

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Здравка от комина

Здравка от комина

15.10.2020 | 21:39

Абе, тая баба архитект що седи. Какво е това чудо, назначиха една камара дъртаци, доведе куп смотаняци от София, а сега и оная за нищо не ставаща, само алчна за пари, назначава нейните хора. Такова чудо, такава простотия Пловдив не помни. Нищо, че е древен и стар.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?