49

Седем превозвачи отказали да возят пътници от Пловдив до летището

Седем от най-големите транспортни компании в Пловдив и региона са били поканени от ръководството на „Летище Пловдив“ ЕАД на разговори за предоставяне на транспортни услуги, свързани с извозването на пътниците от и до местния аеропорт. Това обясни пред „Марица“ Михаил Благомиров – юристконсулт на пловдивското летище.

Веднага след публикацията на "Марица", че от 6 юни тръгва шатъл бус по линията от автогара "Юг" до летището в дружеството са поснтъпили запиттвания как е избран превозвача.  В тази връзка Благомиров обясни, че нито една транспортна фирма не е откликнала на запитването. „Единствено господин Дошков от „Хеброс Бус“ прояви интерес, но в процеса на преговори и той се отказа“, уточни юристът на „Летище Пловдив“ пред репортера ни. 

Транспортната фирма, която от 6 юни ще започне да вози пътниците, сама е декларирала интерес към този вид услуга, поясни Благомиров и подчерта, че компанията притежава всички лицензи за извършване на дейността.

Законът пък дава възможност на възложителя, след като изчерпи възможностите на ЗОП, да премине към директно възлагане. Юристът на „Летище Пловдив“ обясни още, че договорът с фирмата превозвач не е ексклузивен, тоест не гарантира на компанията, че други оператори и превозвачи няма да могат да упражняват същата дейност. Благомиров коментира, че ръководството на летището не смята казуса с извозването на пътниците за приключен и е отворено към нови предложение за партньорство. 

Припомняме, че пред „Марица“ преди две седмици областният управител Йордан Иванов обяви, че е получил уверението на местната администрация, която в най-кратки срокове ще бъде пусната в редовна линия от градския транспорт на Пловдив, която да стига до аеропорта.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Цецо

Цецо

03.06.2022 | 08:03

най вероятно не са измислили как да извиват ръцете на баскетболиста под масата, както правят с градския транспорт, затова не искат, докога общината ще харчи нашите пари за тези мизерни условия на возене, докога няма да има еко бусове с европейски пари като Бургас , Варна , София??? До кога Тотев и Сие няма да бъдат наказани за усвоените 20 милиона и нищо!!! Докога???? Ало, Куратурата!!!!

Отговори
5 0
Сенко

Сенко

03.06.2022 | 08:00

"Шатъл" Шатъл бус? Ако може на Български за нормалният Български народ, хората не са длъжни да Ви знаят скапаните чуждици.

Отговори
3 4
Петков

Петков

02.06.2022 | 14:15

Направете ж. п. линията Крумово-Асеновград двойна електрифицирана с променено трасе удобно за летищния терминал.Пуснете на 15 менутен интервал влак Пловдив-Асеновград-Пловдив със спирка за летището и ще решите въпроса за 100 години напред.Така е с всички известни летища по света.Просто се иска някой да се захване и да го направи . Не е сложно.

Отговори
12 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?