49

Сървайвър на Коматевско и след ремонта за 7 милиона

Същински сървайвър се разиграва всеки ден на Коматевско шосе между бул. „Александър Стамболийски“ и крайния квартал на Пловдив. Задръстванията изправят на нокти шофьорите, особено на градските автобуси. Каква е причината?

В този участък, дълъг над 2 км, преди четири години беше направен основен ремонт за близо 7 млн. лева с идеята да се разтовари трафикът. Проектът, подготвен в Община Пловдив, предвиждаше две платна с разделителна ивица по средата, но след похарчените 8 млн. лева (заедно с държавните пари за канализацията) булевардът си остава тесен, с габарит само 7 метра, което дори с няколко сантиметра по-малко от предишния паваж. На практика пътят е още по-неудобен, а колите се точат в индианска нишка, защото, за разлика от широките тротоари и велоалеята, платното не е разширено, а "джобовете" за спиране не са разпределени правилно.    

Собствениците на търговските обекти също не ги е грижа къде ще спират клиентите, за да пазаруват, с малки изключения, например за сладкарски изделия на "Попимон" и "Филкаб". Хард шофьорите пък редовно спират на аварийни, за да си свършат работа, въпреки че има знак, че паркирането е забранено. „Най-големите тапи стават, когато спират тирове, за да зареждат производствени цехове. Като има един, зад него се нарежда опашка, защото нито можеш да изпревариш, нито да се върнеш“, описва кривата ситуация Атанас Георгиев, който всеки ден върти волана из Пловдив.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Тотьо

Тотьо

22.01.2022 | 11:32

Габарита на пътя стана по-тесен! А дупката на кръстовището до Билла наряза много гуми и разби много шарнири!

Отговори
1 0
Ние усвояваме а вие му мислете

Ние усвояваме а вие му мислете

20.01.2022 | 14:02

Важното е, че в близост не се намира хотел " ИМПЕРИАЛ " другото не е важно!

Отговори
5 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?