3906

Родители алармират: Децата ни закъсняват за училище заради лош транспорт в "Беломорски"

За редовен градски транспорт настояват родителите на ученици, които живеят в квартал „Беломорски”. Главната улица беше основно ремонтирана преди седем години, автобусната спирка  № 197 е направена преди много време, има карта с маршрутите на автобусите и електронно табло, на табелата са посочени номерата на рейсовете 7 и 113.

"Децата обаче са принудени да извървяват повече от един километър до Овощарския институт на ул. „Димитър Талев”, за да се качат на рейс. Заради лош транспорт закъсняват за училище, вървят в тъмното с риск от неприятен инцидент," разказа за „Марица” майката на ученичка, която учи в гимназия на другия край на града. Според нея автобусите по двете линии не влизат в квартала, предпочитайки да обръщат на Овощарския институт и директно да продължават по ул. „Димитър  Талев” към центъра.

„Според разписанието, одобрено за двете линии, рейсовете задължително трябва да завиват при Овощарския институт в кв. „Беломорски”, като си спазват разписанието. Ще направим проверка веднага, ще наблюдаваме и изпълнението на маршрутите по GPS,” реагира директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта” Георги Стоилов.

Проверка за стриктно спазване на маршрута обеща и инж. Веселин Дошков, управител на фирма „Хеброс бус”, която обслужва линия № 7. „Ако установим, че не влизат в квартала, ще има санкции за недисциплинирани шофьори”, предупреди той.

Изненадан от жалбата на родителите остана и инж. Димитър Чолаков, шеф на фирма „Автотранс  Чолаков”. Той потвърди, че рейсовете по линия № 113, които минават през „Остромила”, задължително трябва обслужват и пътниците от кв. „Беломорски”.

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 2 оценки
4.5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
trty

trty

22.02.2024 | 18:59

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим~~~---- https://da.gd/menx

Отговори
0 1
Пловдив

Пловдив

22.02.2024 | 15:36

То да беше само в бешоморски? Транспорта в града е на туземско ниво! Автобусите нямат никакъв график. Информационните табла изписват тотално, грешна информация. Никога не знаеш, кога ще фойде автобуса и няма как човек дс ди направи сметка, кой автобус дс гони според разписанието му. Всеки ден идват в различни часове. +/- 20 минути. Е, как да не закъсняват учениците!? Толкова ли е трудно фирмите обслужващи автобусните линии да въведат строг график? Толкова ли е трудно кмета и подчинените му, които би трябвало да са надзорници на автобусните превозвачи да им поставят строги изисквания, за да си оправят границите и ако това не се случи, просто да им развалят едностранно договорите!? Със сигурност не са малко мераклиите, които биха искали да се заемат с този силно доходоносен бизнес. Лошото е, че както всичко в България и там баницата се дели от доста хора и затова няма надежда за оправия.

Отговори
8 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?