49

Рестартират ремонта на Околовръстното през лятото

От АПИ приемат предложения от гражданите къде приоритетно да изпращат машините. 171, 357 км разбити пътища в Пловдивско подлежат на рехабилитация

 

Ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив отново е на дневен ред, става ясно от обявения план на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. Дейностите на обекта, за чието изпълнение в първите два лота имаше много спорове след поредица катастрофи, ще бъдат рестартирани през лятото. Сега предстои ремонт на участъка от Коматевско шосе до кръговото на пътя за Пазарджик. 

В плановете на Агенцията е и изграждането на Югоизточния обход от Асеновградско до Скобелева майка, с който ще бъде затворен околовръстният ринг край Пловдив.

Над 171 км републиканска пътна мрежа ще бъде обновена през настоящата година в Пловдивска област, става ясно от сайта на АПИ, където е публикуван проект на програмата за ремонти на републиканските пътища в страната за 2022 г. Картите с определените трасета по области са публикувани на страниците на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на АПИ. Гражданите могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в новата програма за ремонт на републиканската пътна мрежа за 2022 г. в продължение на две седмици. Те могат да изпращат снимки и видеоматериал с разбитите трасета на имейл адрес: [email protected] Предложенията ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обяви началото на

 четиригодишна програма, която цели качествено подобрение на тежкото състояние на пътната мрежа в страната.

За тази година е планирано да се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от бюджета и приходите от тол таксите. Министър Караджов си поставя амбициозната задача за 4 години да бъдат ремонтирани около 60% от републиканската пътна мрежа, която покрива 80% от целия трафик в страната.

Тази година трябва да се направи основен ремонт на главен път I-8 от Пловдив до административната граница с Хасковска област и на пловдивския участък на прохода Кърнаре-Троян II-35 от село Кърнаре до административната граница с област Ловеч. 

Текущи ремонти ще има в Пловдивска област и по пътя  II-64 Пловдив - посока с. Труд до магистрала "Тракия", III-805 от кръговото на Пазарджишко шосе до магистрала "Тракия", III-862 Пловдив-Лилково, III-667 Асеновград-Първомай, III-861 от Юговското ханче на главен път Асеновград-Смолян до края на административната област Пловдив след село Здравец. Планиран е и превантивен ремонт на жп надлеза преди село Йоаким Груево.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Нали

Нали

18.01.2022 | 16:04

Парите оставени в банка като гарант за постояването на автомагистрала Хемус бяха изтеглени а строежа спрян! Пита се в задачата къде са парите? Очертава се възможният сценарии за приключването на сагата с "корупцията"! Рашков ще бъде осъден да плаща стотици хиляди левове за клевета а основният заподозрян за "източването" на 52 милиона (Божкови пари, преместени от единия в другия му джоб) ще отиде в затвора за лъжесвидетелстване с цел злепоставяне на политическа партия ГЕРБ!

Отговори
1 0
Нали

Нали

18.01.2022 | 15:57

Кражбите започват от лятото! Ако останат пари за крадене след зимното такова!

Отговори
1 0
комунист

комунист

17.01.2022 | 13:17

Хора мечтайте, смело и дръзко и знайте Мечтаното днеска ще бъде Човешкия живот ще бъде един безконечен възход Напред и нагоре Септември ще бъде май. Ще бъде! Бъдете оптимисти! Някога ще имаме европейски пътища построени от демократите. Надявайте се!

Отговори
1 0
Каменов

Каменов

17.01.2022 | 11:38

околовръстното от Кукленско до Марково трябва да се затвори по голяма тъпотия не може да се измисли, преди избори се наляха едни милиони, ако мине одит ше ни настръхнат косите за какви пари става въпрос

Отговори
0 2
bulava

bulava

17.01.2022 | 11:14

На околовръстното от пазаджишко шосе до кукленско шосе и кукленско шосе включително в 8:00 до 18:00 е страшно направо .Толкова трафик има само на магистралата.Там е спешно да се направи ремонт

Отговори
1 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?