Следвайте ни

Ремонтът на ул. "Даме Груев" в Пловдив пак на трупчета

viber icon

КЗК върна решението на Община Пловдив за избор на изпълнител 

Реконструкцията и разширението на ул. „Даме Груев” се отлага за неопределено време, след като Комисията за защита на конкуренцията върна търга за избор на изпълнител в изходно положение. Още преди половин година „Пътинженеринг” спечели търга, организиран от Общината. Резултатите от конкурса обаче бяха обжалвани от „Трейс груп холд” и „Парсек”. С решение на КЗК от 25 февруари класирането е отменено с мотив, че са допуснати нарушения. Общината има право да подаде възражение във Върховен административен съд, но няма да обжалва.  

„Съдебният спор ще забави реконструкцията на ул. „Даме Груев", а трябва да я започнем тази година, тъй като в бюджета е осигурено финансиране.  Ще спазим препоръките на КЗК и ще направим ново класиране”, заяви зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.

Той обясни, че не се налага да обявяват нов търг, тъй като в решението  на КЗК е записано, че преписката  с документацията се връща за ново разглеждане на  офертите на "Трейс груп" и "Парсек". Двете фирми бяха отстранени от участието в процедурата.    

Според изложенията на „Трейс груп холд” и „Парсек” отстраняването им  е  неоснователно и незаконосъобразно, както и класирането на фирма "Пътинженеринг" на първо място.   

Юристите на "Трейс груп холд"   считат, че тръжната комисия не е разгледала в цялост представените  в техническото предложение документи. Според жалбоподателите  има разминаване в изписване на имената на  три фирми, които също са кандидати  за поръчката,  което е некоректно. В мотивите си "Трейд холд" посочва, че при класирането на "Пътинженеринг"  тръжната комисия е оценявала документите предубедено. Подобно е и настояването на "Парсек Груп".  

Обществената поръчка  за ремонт на ул. "Даме Груев" е на стойност 7,5 милиона с ДДС. Реконструкцията трябва да бъде завършена на три етапа в срок от две години.

"Трейс холд"  е избрана за изпълнител на пробива под Централна гара.  "Парсек" пък участва в почти всички търгове на Община Пловдив. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

xa xa

xa xa

17.03.2021 | 15:51

Евтини схеми с процедурни тъпотии , иначе ще пробивали Подлези / може би с кирки /. Да избутаме мандата и да лапаме парички от некадърни строители. Ако не ги е срам , как не ги е грях. Хората живеят в град на хиляди години за резил. Само жалки схеми стотинкари умрели една улица да не може да направят , един селски Кмет щеше да го свърши досега.

Отговори
0 0
jjj

jjj

06.03.2021 | 10:16

Да ви е.а м.а.ма.та !! - пак оставихте хората в Кючука с разбити улици!!

Отговори
2 0
Име

Име

06.03.2021 | 09:06

Специално на него не му пречи да приема хора по клинична пътека по спешност и да им поиска отделно 3000 лв за операция. Говоря от първо лице. Не стига, че му преведох 100 лв за консултация ", а той дори не благоволи да ме погледне. Просто си каза тарифата за операцията. Това се случи в началото на ноември, миналата година.

Отговори
1 0
Име

Име

06.03.2021 | 09:07

Да допълня, при локтаун.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?