Следвайте ни

Ремонтът на Околовръстното - след месец, променят трафика

viber icon

Започна работа по временната организация на движението за реконструкцията на Околовръстното шосе. Ремонтът ще обхване  участък от републикански път II-86 „(Път I-8 „Пазарджик – Пловдив) посока  към Асеновград, до новото кръгово кръстовище.

Този път е изключително натоварен и затова трябва да се създаде временна организация на движението, която минимално да ограничава и затруднява преминаващите автомобили. Това заяви инж. Данчо Желев от Областна администрация.

Добрата новина за реконструкцията на обходния път на Пловдив потвърдиха вчера  премиерът Бойко Борисов и ресорният зам.-министър Николай Нанков при посещението им в община Лъки.

„Това е един от основните ми приоритети и както обещах работя той да се случи, колкото се може по-бързо. Същевременно продължаваме разговорите с Агенция „Пътна инфраструктура“, която е възложител на технологичния проект. Вече е извършено геодезично заснемане на пътя. Проектът предвижда фрезуване на съществуващата асфалтова настилка,  ремонт на съществуващите пътни съоръжения - пътни надлези и мостове, полагане на нови асфалтови пластове – основен и износващ,  нови ограничителни системи за пътища и съоръжения, нова вертикална сигнализация – пътни знаци и хоризонтална маркировка. Ще се извърши и подобряване на отводняването на пътя в цитираният пътен участък, като се почистят и ремонтират водостоците и крайпътните канавки. Ще се подобрят подходите към съществуващите крайпътни обекти“, обясни областният управител Дани Каназирева.

В следващите дни предстои среща за съгласуване на предложената временна организация на движението с областно пътно управление и Сектор Пътна полиция – Пловдив. 

Според Каназирева при подобряване на метеорологичните условия, позволяващи извършване на предвидените в проекта дейности, реконструкцията на Околовръстното може да започне след месец.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

майна

майна

19.01.2021 | 20:18

И да не забравите да сложите на всеки 20 метра ограничителни значи с храст до тях а зад храстите ТРИНОГИ ..? Това е много важно,Все пак трябва да го избиете пътя за 2-3 месеца от бедняците решили да се движат по него.Също като с Пазарджишко шосе...Глоби рекет и това е

Отговори
5 2
Ццц

Ццц

19.01.2021 | 18:43

Това шосе е толкова натоварено, че е невъзможно да се пресече на разклона Златитрап - Прослав. Ако не направят разширение, това ще е поредната подигравка за жителите на този район. Трябва да има по две ленти в двете посоки, защото само освежаване означава на н@ср@ н гАз, нови гащи. Жителите на този район да излезнат на протест, а не да блеят.

Отговори
9 0
Жоро

Жоро

19.01.2021 | 17:31

Защо се представя като някакъв успех най-обикновено предизборно преасфалтиране?Какво стана с разширението?

Отговори
8 0
Какво стана с разширението

Какво стана с разширението

19.01.2021 | 18:31

Тато каза, че ще ми купи колело, ама друг път!!!

Отговори
5 0
Мдаас

Мдаас

19.01.2021 | 16:38

Пак гепирастия. Онези шушляци от общините и областта гледат като евани с 200 и дума не обелват, че това с околовръстното е пак замитане под килима. А Позьорът отново се пъчи и фърля плоски лафове от които мижитурката данче се подмокря, и никой нема кураж да го пита ония, аве кво станА с Пловдив Асеновград, къде са локалните, къде е осветлението. А колко обещания и лъжи бяха изсипани и от кметският деб.. и от обл. върти опашка, и от толупа.

Отговори
9 0
Марин Колев

Марин Колев

19.01.2021 | 14:56

Бойко пак ни плакне! Искаме ново околовръстно, а не да ремонтирате старото. Иначе казано: ще се повтори случката с Коматевско шосе. Защо не постъпихте така с околовръстното на София? Скапани гербери, спрете да крадете само за месец-два и ще има пари за НОВО околовръстно!

Отговори
21 2
КОКО

КОКО

19.01.2021 | 15:28

МАРИНЕ,ЗАБЛУДЕН КОМУНЯГА.ВСИЧКО СТАВА КАКТО Е РЕДНО И В СРОК.А КАКВО ИСКАШ И МИСЛИШ ТИ СИ Е ТВОЯ РАБОТА.ХОДИ ДА БАЧКАШ НЕДЕЙ СТОЙ САМО ПРЕД КОМПА.

Отговори
2 14
коста

коста

19.01.2021 | 16:15

да накажем гербаджийте на изборите....Мощно ! аз съм за БСП, само те имат шанс ...

Отговори
4 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?