Следвайте ни

Рейсовете в Пловдив се завръщат, край на висенето по спирките

viber icon

Маските в градския транспорт за пътниците, шофьорите и кондукторите остават задължителни, предупреждават от Общината. 

Пътниците вече няма да висят по 20, че и по 30 минути на спирките в Пловдив в очакване на автобуси.  Със заповед на кмета Здравко Димитров от понеделник транспортните фирми възстановяват делничните разписания, както беше преди въвеждането на извънредното положение.  

Разписанията на рейсовете се утвърждават с решение на Общинския съвет. Максималният интервал между автобусите на линия е 15-17 минути през деня, а изпълнението на курсовете се следи с GPS в Центъра за управление на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорт". След 19,30 часа  рейсовете се движат с по-големи интервали.

От средата на март, когато хората бяха призовани да си останат вкъщи заради "COVID-19", автобусите се движеха с неделно разписание, но в пиковите часове   имаше повече коли с над 70 места.  Всички превозвачи, които обслужват  29-те линии, са предупредени от понеделник  стриктно да изпълняват курсовете, напомниха  вчера от Община Пловдив.

Делничните разписания са върнати заради предстоящата  отмяна на извънредното положение. Дори и през тази седмица се забеляза чувствително оживление  - повече чакащи на спирките и повече пътници в рейсовете, след като хората се престрашиха да се возят в масовия транспорт.  

Носене на маски си остава задължително както за  пътниците, така и за   шофьорите и кондукторите.  Наблюденията на екипа на "Марица" обаче сочат, че  някои от шофьорите вече махнаха маските, а подир тях - и някои пътници.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?