49
Следвайте ни

Разтоварват трафика в Пловдив с нова пътна връзка до "Скобелева майка"

viber icon

Нова пътна връзка – две платна с по три  ленти – ще се изгражда в Пловдив от хотел SPS до кв. „Скобелева майка”. В бюджета за следващата година ще бъдат заложени  около 2 млн. лева , съобщи  зам.-кметът Пламен Райчев. Прогнозната цена на трасето, което се проектира,  е 10 млн. лева. 

„Това ще бъде още една алтернатива  на бул. „Кн. Мария Луиза” за разтоварването на трафика в Пловдив”, подчерта Райчев. Той напомни, че политиката на екипа на Здравко Димитров е да се разширяват пътищата в града, а не само да се асфалтират съществуващите улици.

„Градът се разраства и проблемът с движението се задълбочава все повече”, отбеляза зам.-кметът.

Обекти за около 50 млн. лева се планират за 2022 г., но тепърва списъкът ще бъде  обсъден заедно с финансистите на общината.  В бюджета за тази година  бяха предвидени 40 млн. лева. Според зам.-кмета  от тази сума до края на годината ще се усвоят близо 27 милиона.

 Сред обектите  са разширението на Голямоконарско шосе и реконструкцията на Рогошко шосе от Адата до границата с община Марица.

Ремонтът на Рогошко шосе по предварителните данни струва почти 16 млн. лева, но в новия бюджет ще се осигурят пари за първия етап в размер на 3 млн. лева. За булеварда не е избран изпълнител, нито е обявена обществена поръчка. Останалите средства градската управа ще търси по европейски програми.

 Окончателното решение за строителството през новата година ще вземе Общинският съвет.

Ремонтът на източното платно на бул. „Копривщица”  е на финала и се очаква  тази седмица  строителите да положат последен пласт асфалт от бл. „Христо Ботев” до кръстовището с Пещерско шосе. На Кукленско шосе продължава рехабилитацията на пътя около митницата. 

По повод на отложената първа копка на пробива на Централна гара Пламен Райчев обясни, че до този момент общината не е уведомена от НКЖИ какви са причините.

 „От наша страна всичко е изпълнено – издали сме строителното разрешение и положителните становища по проекта”, каза зам.-кметът. Той предполага, че НКЖИ имат да уточняват документацията с МРРБ. Друга дата за старта на пробива не е оповестена, но около гарата вече се работи.  

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Защо

Защо

22.11.2021 | 23:32

Няма смисъл от толкова широк булевард особено, когато няма надлез. Има смисъл само за тези, които карат много бързо.

Отговори
0 0
де154

де154

22.11.2021 | 21:05

А какво стана с ул Даме Груев' в Кючука? Пак ли ви свършиха средствата?

Отговори
1 1
ЖИВ   ПУДЕЛ    ....../.

ЖИВ ПУДЕЛ ....../.

22.11.2021 | 19:58

ЗДРАВКО ДИМИТРОфф Е ЖИВ ДЪРТ ПУДЕЛ САМО ЛАМТИ ЗА ПАРИ И ВЛАСТ.......... МАЙКАТА .....РАЗКАТА.... НА МОЯ ХУБАВ ,,,КРАСИВ .....ГРАД........

Отговори
1 1
Смях

Смях

22.11.2021 | 17:10

Коматевско шосе и околовръстното много ги разшириха.

Отговори
6 1
Пловдивчанин

Пловдивчанин

22.11.2021 | 16:53

А кога ще свържете по улицата зад ПРРСПИТЕ Скобелева майка с булевард МАРИЦА юг?!? Тогава ще има още по голямо разтоварване!

Отговори
3 1
А ми сега?

А ми сега?

22.11.2021 | 13:36

Аз пък, предполагам че Хунтата е много претиснена защото скоро ще им излезнат всички кирливи ризи и няма да могат да крадат и че ще им потърсят сметка за старите кражби и за това са притеснени! Не разбрахте ли че Пловдив е заложник на една ОПГ, която има за цел, кражби и продажби и само хвърлят прах в очите на хората за да се оправдават с международното полужение а не с реалните причини!

Отговори
12 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?