49

Размразяват поръчката за електронната система в градския транспорт

Обществената поръчка за надграждане на електронната система в градския транспорт се възобновява, а срокът за внасяне на оферти ще бъде удължен. Рестарт стана възможен, след като Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ отказа да уважи внесените жалби, каза за „Марица” зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов. Той допълни, че тези дни се очаква писмено уведомление от КЗК  да продължат процедурата за избор на изпълнител.

Поръчката е на стойност 11 998 000 лева без ДДС или близо 14,5 милиона с включен данък. Срокът за подаване на оферти изтече на 21 октомври, но още преди да бъдат подадени предложения от кандидати, условията бяха обжалвани пред КЗК от крупни софийски фирми – на 10 октомври от фирма ЮПАСС,  четири дни по-късно - от „Телелинк бизнес сървис” ЕАД. В един от мотивите се посочваше, че  така формулираните изисквания  представляват нова електронна система, а не надграждане на съществуващата., от която на практика не се използва нищо, освен информационни табели на спирките.  

Целта е един ден рейсовете да пътуват без кондуктори, а пътниците да плащат с електронни билети, дебитни карти и чрез мобилни приложения.

От изпълнителите се изисква да модернизира съществуващата система за управление на градския транспорт (СУГТ) чрез доставка и монтаж/инсталация на оборудване и софтуер, осигуряващи оптимизиране на ефективността на функциониране на СУГТ, както и да осигури и поддържа непрекъсваеми услуги по организиране, администриране и контрол на заплащането на такси, свързани със спирането, престоя и паркирането в синя зона.

Срокът за подаване на оферти ще бъде удължен с дните, в които поръчката беше спряна. Най-рано изпълнител ще стане известен към средата на януари. Но и тогава участниците ще имат право да обжалват.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
безправова държава

безправова държава

08.12.2022 | 11:05

Кога прокуратурата ще се заеме с този неосъществен проект? Как е възможно 20 милиона да бъдат "усвоени", системата да не проработи въобще и да няма отговорни служители в затвора? Сега нови общински милиони ще се дават за същото! Каква е гаранцията, че резултатът няма да е пак такъв? Всеки кмет ли ще прави нова система? Както и "кръговото" на Водната палата? Единия прави нещо, другия след него разваля?

Отговори
18 0
Г-н Гешев , къде сте????

Г-н Гешев , къде сте????

08.12.2022 | 10:42

А кой ще върне на данъкоплатците профуканите 20 милиона? Отговорът е ясен! Тотев!

Отговори
16 0
Реалист

Реалист

09.12.2022 | 15:04

Никой ще пием студена вода ако бяха осъдили общината незнам тогава какво би се случило

Отговори
5 0
Боко тиквата

Боко тиквата

08.12.2022 | 09:26

Ех, пак ще ми пълнят чекмеджето с парите на балъците.

Отговори
8 1
Реалист

Реалист

08.12.2022 | 09:14

Вие не разбрахте ли че тази система никога няма да тръгне докато транспорта е частен град пловдив няма да има електронна таксуване разберете го стига сте правили глупости направете общинско дружество което да работи транспортно тогава ще тръгне и тази простотия където се прави в момента да се продават акции на градски транспорт общината това е пълно престъпление общината може да се вземе дружеството и да го оперира таман си има готов лиценз за автобуси тролейбуси не знам какви далавери се завъртат пак

Отговори
9 1
Съвет Ник!

Съвет Ник!

08.12.2022 | 08:47

Ама не е размразявайте тази поръчка ,че като излязат на яве мръсотиите с които откраднахте 20мил.лева от предишния транспортен проект ще се видите в чудо!Ще ви навържат всички до един,като почнат от лицето Тотев,Кръстев,Държиков и Менда , че ще стигнат и до Димитров и сегашните му зам.кметове!Карайте по леко,че минават давносни срокове пък и под леда нищо не си личи!

Отговори
14 1
Реалист

Реалист

09.12.2022 | 15:05

Дано да те чуе някой ама надали

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?