Следвайте ни

Зам.-кметът Чонов: Прокуратурата подхваща електронното таксуване

viber icon

Общински служители, ангажирани с изпълнението на проекта за електронната система в градския транспорт, са допуснали нарушения. Това оповести днес новият зам.-кмет по транспорта Тодор Чонов.

Както "Марица" вече съобщи, екипът на кмета Здравко Димитров проверява в момента защо системата не работи, въпреки че на фирма "Индра" са платени още през 2015-2016 година 20 милиона лева.

Тодор Чонов заяви, че данните за нарушенията ще бъдат предоставени за разследване на компетентните органи.

В общината се обмисля вариантът да се пуснат билети и карти за градския транспорт в Пловдив в павилионите за продажба на вестници по спирките. Това ще бъде въведено, докато се види как могат да бъдат настроени автоматите, монтирани по спирките като част от транспортния проект.

Засега не се предвижда увеличение на цените на билетите и картите. Зам.-кметът Тодор Чонов съобщи, че при проверката е намерено най-малко 20-процентното неизпълнение на курсове от един от превозвачите, но не уточни кой е той.

От общинското предприятие казаха, че това е "Хеброс бус". На фирмата е даден 2-месечен срок да започне да изпълнява договора. В противен случай договорът ще бъде прекратен.

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?