46

Разкопават до Водната палата за подлезa през август, няма да спират трафика

Строителството на автомобилния подлез до Водната палата ще започне в края на юли - август, но трафикът през Панаирния мост няма да бъде спиран изцяло. Това съобщи днес кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Движението ще се извършва на етапи, в една от лентите, докато се работи в другата част от платното на бул. "Цар Борис III Обединител". Трафикът по бул. "Марица - юг" в участъка при моста ще бъде спрян. колите ще обикалят през кръстовището на Чифте баня.

Проектът, изготвен от фирмата - изпълнител  "ИСА 2000", е внесен в община Пловдив, увери кметът. В него не се предвижда възстановяването на колелото с фонтана до Водната палата. "Кръговото кръстовище става излишно , след като се построи подлез. Ще остане един спомен", счита Димитров. 

"Очакваме към средата на август да получим строително разрешение. По договор срокът за изпълнението на обекта е до края на 2023 г., но смятаме да го скъсим", обясни инж. Паун Иванов, представител на "ИСА 2000". Той допълни, че в проекта са предвидени само десни завои. Тоест, колите които идват от Герджика по  бул. "Марица -юг", ще могат освен направо да се качат на бул. "Цар Борис III Обединител", а тези, които се движат от Чифте баня, да завият на бул. "Марица -юг" към Адата. Движението е максимално опростено, колелото се премахва, за да не се създават тапи, уточни инж. Иванов. 

Той потвърди, че от фирмата предлагат да няма тотално спиране на трафика през панаирния мост, за да не се стига до големи проблеми при предвижването. Колите ще вървят двупосочно по една част от платното, а плочата ще се налива на два етапа. 

Фирмата има собствена база, а преди няколко години изпълни държавна поръчка за разширението и рехабилитацията на пътя Пловдив - Асеновград. По-късно изгради кръгово кръстовище при някогашната караулка на изхода от Пловдив за Асеновград.

Строителството на пробива струва близо 10 млн. лева. Пътната връзка се финансира с банков заем. 

Снимка от Наташа Манева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Симеон

Симеон

07.07.2022 | 18:29

Стига наливате нашите пари в безумици!!! А училища , ясли , градини кога??? Аман от крадливи управници!!!

Отговори
10 1
Боян

Боян

07.07.2022 | 17:47

Кражбите на ГЕРБ са безкрайни!събуди се , пловдив! Тези хора трябваше отдавна да са в затвора ! Като почеш с менда и Тотев и продължиш със сегашните …

Отговори
9 1
VTS

VTS

07.07.2022 | 16:23

В момента колелото позволява да се движим във всички посоки. След ремонта - само направо и надясно. Честито! За да завием наляво ще трябва да обиколим града ли?

Отговори
11 5
Така ще бъде справедливо.

Така ще бъде справедливо.

07.07.2022 | 15:36

Сега Тотев да си плати простотията.Такова ла,йно изкенза там ,че зорлем направи тапи.1милион струваше това кръгово ,а "легендарното" фонтанче лудите 100 000 лева! И цялата простотия с нашите пари!

Отговори
11 0
Разкопайте след Септември

Разкопайте след Септември

07.07.2022 | 14:22

Че да е удобно за всички, на вече за Мамен Ваньо.

Отговори
11 2
бездънна яма

бездънна яма

07.07.2022 | 14:15

Защо едни и същи мафиотски фирми печелят обществените поръчки? Кой разрешава на кмета да копае кръстовище, за което Общината е платила ремонт само преди няколко години? Защо не осъдят Тотев да плати разходите за това "кръгово" и за фонтанчето в него?

Отговори
14 1
настрадин ходжа

настрадин ходжа

07.07.2022 | 14:03

В ТОЗИ ОРИЕНТАЛСКИ ГРАД КЪДЕТО НАЙ-ГОЛЕМИЯ КУМИР Е РАХАТА Т.Е. НИЩОПРАВЕНЕТО НЯМА ДА МА ПОДЛЕЗ СКОРО ПЛОВДИВ Е ПЪЛЕН С УМРЕЛИ Х***ВЕ

Отговори
8 6

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?