Следвайте ни

Равносметка: Над 1200 нови места за паркиране в Пловдив

viber icon

Само през тази година в Пловдив са разкрити над 1200  места за паркиране, близо 500 от които са в район "Централен". В началото на новия мандат беше завършен  първият многоетажен паркинг за 150 автомобила  между Пещерско шосе и ул. "Орфей" в "Западен".  

Кметът Здравко Димитров категорично  се отказа общината да стори втори многоетажен паркинг до мол "Марково тепе" на мястото на сградата на ДКЦ - 6, чието изграждане и преди това се подлагаше на съмнение.  Одобри идеята на кмета на "Централен" Георги Стаменов за открит паркинг на мястото на бившия ТЕЛК, след което старата сграда беше съборена и върху празния терен на ул. "4-ти януари" вече спират коли. 

Районните кметове  продължиха и тази година да  създават зони за паркиране в междублоковите пространства, доколкото позволява бюджетът. На част от натоварените улици предимно в центъра се въвежда еднопосочно движение, за да се улесни трафикът. 

Огромни усилия бяха хвърлени, за да се вкара в ред калпавата електронна система в градския транспорт.  На електронните табла на спирките се появи много по-пълна информация за  пристигащите автобуси, но кондукторите и днес продават билети. В Община Пловдив проучват варианти за други съвременни начини на безкондукторно таксуване, което ще стане възможно, след като в края на тази година ще изтече договорът с фирмата изпълнител "Индра". 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?