71
Следвайте ни

Радост за шофьорите! Завършват най-инфарктния ремонт в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Ремонтът на северното платно на  бул. „Христо Ботев” приключва утре за радост на шофьорите и пътниците, които от няколко месеца пътуват в една колона, чакайки в адски задръствания.

Участъкът от ул. „Кавала” до кръстовището при Стоматологичен факултет беше завършен днес, след като строителите положиха последен пласт асфалт. Булевардът отново беше преграден на два коридора - за машините и за трафика.

 

За последно утре ще асфалтират пред автогара Юг, където преди няколко дни махнаха старата настилка и наляха първия пласт.

Движението в тази отсечка ще бъде  пак ограничено, но до края на работния ден и там ремонтът приключва, обясни техническият ръководител на обекта  инж. Валентин Алексиев.

Маркировката ще се нанася след десетина дни. Ако се положи сега върху пресен асфалт, тя ще се зацапа от битума.  Трафикът се пуска веднага, след като минат асфалтовите машини.

 

Настилката е здрава, тъй като  се използва модифициран битум и фракция от кварц, а не от варовик, както беше преди.  Това позволява движението да тръгне веднага, след като се положи асфалт. Настилката издържа на температури над 40 градуса. 

 

Отбивките на бул. „Христо Ботев” ще се асфалтират за последно в петък.  

Едновременно се работи и на бул. „Копривщица – изток” в участъка около Пещерско шосе, където беше паваж. Прекарани са нов водопровод, направени са допълнителни дъждоприемни шахти, готови са бордюрите.

В събота на този участък  ще наливат първи пласт асфалт. Бул. „Копривщица – изток” ще е готова до края на ноември, както е по график, утвърден от община Пловдив.

Снимки от Наташа Манева

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Бокобилд

Бокобилд

10.11.2021 | 19:36

Ремонт за две седмици се прави половин година..... Подлезчето на Царевец още е на никъде, а ако започнат подлеза под гарата .....ще отнеме десетилетия

Отговори
7 6
Честит!

Честит!

10.11.2021 | 18:29

Честит 10 ноември, др. Тотев!

Отговори
6 4
Тъй, тъй

Тъй, тъй

10.11.2021 | 18:29

Бързата работа - слепи ги ражда. Нали, Зико? Или беше, бързата к у ч к а - срам за майстора?

Отговори
4 5
...

...

10.11.2021 | 17:50

Добре, че строител там не е Щрабаг, че щяхме да забравим че някога е имало път там със скоростта с която работят

Отговори
18 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?