49

Пускат нова поръчка за електронното таксуване в градския транспорт

След постъпили жалби в КЗК и окончателното решение на ВАС, Община Пловдив прекратява процедурата по избор на изпълнител на поръчката "Надграждане, модернизация и поддръжка на система за управление на градския транспорт и услуги по организиране, администриране и контрол на продажби на обществени услуги за градска мобилност" и ще обяви нова.

В новата процедура по ЗОП ще бъдат отстранени всички технически неточности, но основните параметри и високи изисквания към потенциалните участници, ще бъдат запазени. „Проектът е от изключителна важност за всички жители и гости на Община Пловдив, но въпреки желанието ни да инвестираме максимално в градска мобилност от ново поколение, финансовите параметри ще останат непроменени“, коментира ресорният заместник-кмет Тодор Чонов и отправи апел към компаниите, които имат необходимата експертиза в областта да се включат.

Той допълни още, че критериите на поръчката са високи, но Община Пловдив не може и няма да направи компромис с изпълнението на този толкова важен за града проект, който с правилен подход би могъл да стане реалност дори и в рамките на тази календарна година.

Пловдивчани имат горчив опит с предишни опити за иновации в сферата на градската мобилност, затова е изключително важен конкурентният принцип в съревнованието между най-подготвените компании в тези области. Община Пловдив е длъжна да осигури една комплексна услуга, която да подобри качеството на живот на всички пловдивчани. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Надежда

Надежда

17.02.2023 | 18:17

Пускат до като спечели нашият човек!Правят конкурси с определени критерии за определени хора!Целта е ясна !А защо никой не търси сметка за изхарчените на вятъра 20милиона от Иван Тотев?Защо се допуща сега отново да се изхарчат ноеи 12милиона?До кога така бе хора ?Излиза че всеки ,който стане кмет може да харчи десетки милиони на вятъра без някой да носи отговорност !Ми то за това за нас има Магнитски ,няма Шенген и никога няма да влезем в евро зоната!Винаги ще си останем най-корумпираната и бедна страна не само в Европа а и в Африка!

Отговори
5 1
Вяра

Вяра

17.02.2023 | 17:24

Защо нова поръчка ? Тотев кога ще го осъдите???

Отговори
9 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?