49

Пускат движението през паркинг на пловдивски мол

Паркингът на мол „Пловдив Плаза“ пред „Техномаркет“ временно е отворен за преминаване на автомобили. Това стана след успешно приключили разговори на кмета на район „Източен“ Емил Русинов с мениджърския екип на търговския комплекс. Целта е да се улесни придвижването на живеещите в зоната граждани и да се намали напрежението от временната организация на движение, въведена заради строителството на нова пътна инфраструктура.

Преди по-малко от месец – на 26 февруари, беше даден официалният старт на първия етап от изпълнението на проекта за  продължението на ул. „Д-р Георги Странски“ – от ул. „Тодор Гатев“ до сега съществуващата улица. В него е включено изграждането на 200 метра изцяло нова пътна отсечка – с подземна инфраструктура, пътно платно, тротоари, осветление, озеленяване, паркоместа. Средствата за инвестицията в размер на 1,3 млн. лева са осигурени от общинския бюджет.

Заради ускорените строително-монтажни дейности предсрочно вече започна реализацията на втория етап от проекта. Той включва обновяването на пътния участък до ул. „Архимандрит Евтимий“ с полагане на водопровод и канализация. 

„Заедно с всички компетентни институции ще следим за изпълнение на временната организация на движение и по възможност ще прилагаме своевременни мерки за намаляване на напрежението в трафика“, коментира директорът на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов.

Районният кмет Емил Русинов, който всекидневно следи работата на обекта, е категоричен, че с изграждането на „Д-р Георги Странски“ ще се завърши вътрешният ринг около търговската зона.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
yuyui

yuyui

21.03.2024 | 12:27

Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли.----> https://use.my/bioman

Отговори
0 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?