Следвайте ни

Колите тръгват по бул. "Северен" от сряда СНИМКИ

viber icon

Движението по новия булевард „Северен“, който свързва моста на Адата  директно с Брезовско шосе,  тръгва  от сряда , съобщи зам.-кметът   строителство Пламен Райчев.

Строителните работи по двете пътни платна - всяко с по три ленти, са приключили, пътят и кръговото кръстовище с бул. "България", моста и Рогошко шосе са асфалтирани, има улично осветление и хоризонтална маркировка. Работниците от фирма "Щрабаг" имат дребни довършителни работи на някои места по тротоарните настилки. Иначе тротоарите от двете страни са с червен асфалт, което означава, че се ползват и от велосипедисти. 

 

 

По договор с Община Пловдив  трасето с дължина близо 1,5 км. трябва да бъде напълно завършено през април.  Решението за по-ранното му отваряне е, че шофьорите заобикалят загражденията и така подлагат на риск и себе се, и останалите, влизайки в насрещно движение. Особено се нарушават правилата  от Брезовско шосе към търговските складове в посока Адата. Автомобилите масово вървяха до преди няколко дни  в лявото платно, за да завиват по-удобно към базата. 

Пламен Райчев  предупреди всички шофьори стриктно да спазват  сигнализацията . От сряда задължително трябва да се съобразяват с всеки пътен знак, светофар и пешеходна пътека, което да гарантира безопасността на всички участници в движението, напомни зам - кметът. 

 

 

По проект изграждането на първия етап от  новия път струва около 11 млн. лева. Каква е реалната му стойност, тепърва ще се изчислява в общината. По време на строително - монтажните работи се наложи в движение да се правят промени, отделно се изливаха подпорните стени на бул. "България" от северната страна на моста. 

В Община Пловдив са започнали отчуждителни процедури за втория етап на бул. "Северен" от Брезовско до Карловско шосе. 

 

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?