Следвайте ни

Спираме срещу лев за час и 50 - за месец на многоетажния паркинг

viber icon

Тарифата, по която ще плащат шофьорите за престой, е утвърдена от Общинския съвет.

Петдесет лева месечен абонамент  и левче за час - по тази тарифа ще плащат шофьорите за престой на първия многоетажен паркинг на Община Пловдив, построен на ъгъла на ул. „Звезда” и „Орфей” в „Западен”. 

Цените са утвърдени по тарифата, приета от Общинския съвет. Паркингът за 150 коли ще се управляват от общинското предприятие „Паркиране и репатриране”, а за трите търговски обекта в партера ще  проведем търгове за отдаване под наем. Това обясни за „Марица” вчера кметът на района Димитър Колев.

Очаква се в срок до седем дни приемателната комисия да издаде акт 16 за въвеждането на обекта в експлоатация. За изпълнението на паркинга няма никакви забележки. Той струва 3,3 млн. лева с ДДС. Според договора строителната фирма го е вдигнала със собствени средства, без авансово плащане, и ще получи цялата сума от Общината при наличието на подписан акт 16.

Регламентът  за предоставяне на местата на паркинга ще бъде уточнен през идната седмица, преди  официалното му откриване. Според районния кмет има много запитвания от хората, които живеят в съседство. Удовлетворен съм от цените - те са достъпни за гражданите, коментира Димитър Колев.

Месечните абонаменти на открити частни паркинги в периферията на града стигнаха до 40 лева, а в някои квартали цените се покачиха до 50 лева, защото местата за спиране стават все по-дефицитни. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?