Следвайте ни

Първата копка на "Модър - Царевец" се отлага за догодина

viber icon

Проектът за изграждането на подлез  „Модър - Царевец”, който се изготвя на инженеринг от избрания изпълнител "Драгиев и ко", все още не е готов. Той трябва да включва и разширението на улиците от двете страни на жп линията до Коматевско шосе и кръстовището с бул. "Хаджи Димитър".

„Очакваме  до края на октомври от фирмата да ни го представят”, каза зам.-кметът Пламен Райчев. 

Строителството ще започне, след като предложеният проект бъде одобрен и се издаде строително разрешение. Оптимистичният вариант е изграждането на пътната връзка между  районите „Западен” и „Южен” да стартира в края на ноември, но най-вероятно това ще стане в началото на следващата година.

Възловото пътно съоръжение ще се изпълнява от "Драгиев и ко", която спечели обществената поръчка, обявена повторно от екипа на кмета Здравко Димитров. Предишната, стартирана от администрацията на бившия кмет Иван Тотев, бе спряна заради пропуски в заданието. Проектът трябва да бъде в съответствие и с вече извършените строителни работи от НКЖИ. Преди 4 години по време на модернизирането на жп линията от държавната компания направиха изкопа под релсите и съответното укрепване. От "Драгиев и ко" са поискали да отворят пробива, за да направят обследване на съоръжението заради евентуални отклонения в параметрите, които са установени при геодезическото заснемане. От НКЖИ обаче са отказали с мотива, че това ще стане, след като изпълнителят изготви проекта и започне реалното изпълнение. Ако има отклонения, те лесно могат да бъдат коригирани, твърдят експертите.  

За старта на изграждането на ключовата транспортна връзка тази година от бюджета на община Пловдив е осигурен един милион лева. Цялата стойност на обекта е близо 12 милиона.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Неразбиращ

Неразбиращ

29.09.2020 | 10:11

Соред мен си сменете снимката

Отговори
1 0
бай Ставри

бай Ставри

29.09.2020 | 08:47

Естествено, че се отлага за догодина. След това за по-догодина и така до края на света. Мамин отлагаше защото не се разбраха от кой изпълнител да прибере комисионните. Здравко ще отлага до края на мандата си, защото реализацията на този проект минава през реституираната му собственост. Кръчмата Ескада и тя трябва да се бутне. Та, кого лъжите от Марица, а не напишете веднъж истината по този въпрос. Да повторя още веднъж, за да го запомните: Докато Димитров е кмет този проект няма да се стартира.

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?