49

Проверяват надлез "Родопи", преди да поеме трафика от Бетонния мост

От 1999 г. не е правен ремонт на съоръжението

Проверка на пътната настилка на надлез "Родопи" ще бъде извършена от екипа на район "Южен", за да няма неприятни изненади с неравности на пътя. Това е особено важно, защото по това съоръжение ще се изнася голяма част от трафика след затварянето на Бетонния мост.

Повод за това са сигнали на шофьори за неравности по трасето. "Пътувайки по надлеза, не съм забелязал да има проблеми с пътната настилка, но все пак ще направим оглед за по-голяма сигурност", каза кметът на района Атанас Кунчев. 

Читател на "Марица" обаче алармира, че на надлеза липсват цели части от дилатационните фуги по пътното платно. "Те самите са разместени и стърчат напречно като релси по цялата ширина през трите ленти в двете посоки, защото асфалтът преди и след тях е липсващ. Това създава предпоставки за загуба на контрол над превозното средство. Шахтите в шестте ленти по цялата дължина в двете платна за движение са пропаднали", твърди авторът на сигнала. Той посочва, че мантинелите по подстъпите към Коматевския възел са нарушени и деформирани в резултат на ПТП, и настоява да се предприемат мерки по контрол за пътни знаци, маркировка, мантинели, антипаркинг колчета, гумени ограничители, осветление, светофари, както и за възстановяване на настилката след изкопните работи, които се предприемат от фирми.

"Марица" направи анкета сред таксиметрови шофьори дали са забелязали неравности по пътната настилка на надлез "Родопи", но те отрекоха за подобен проблем. Пътното съоръжение е построено през 1999 г. и досега по него не е извършван основен ремонт. Пътни специалисти коментират, че настилката е положена с необходимата здравина, затова досега не са се отворили дупки. Но и те са на мнение, че местната власт трябва да положи много повече усилия за знаците, маркировката и мантинелите.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Ember

Ember

20.03.2024 | 12:26

Как да няма проблеми със надлез Родопи,та по него има хлътвания ,бабуни,връзките са със разместени лайсни и като минеш през тях ще ти паднат пломбите,шахтите са хлътнали ако ги нацелил губиш контрол,нямало проблеми,просто не искат да видят проблемите отговарящите в кичука както и безобразните улици там!

Отговори
4 0
Ллл

Ллл

20.03.2024 | 08:46

Само можем да си мечтаем за такова качество и такива изпълнители, които са строили и управлявали процеса по изграждането на надлез Родопи.Говорил съм с човек, който тогава е бил някакъв началник и той ми е споделял колко съвестно и отговорно се е правило всичко.То си и личи(само няколко драскотини за 30 години). За сравнение само на 100 метра на отсечката между Практикер и ОМВ, където трафика спира на светофара на бензиностанцията след година и нещо тогава след ремонта се появиха коловози.И сега ги има,а на самия надлез след милиони тирове за 30 години асфалта е супер.Значи можело.

Отговори
25 0
призовавам гражданите, които масово населиха Кючука

призовавам гражданите, които масово населиха Кючука

20.03.2024 | 08:38

да се завърнат по родните си села и градчета,за да освободят трафика и да дадат възможност на кмета и общинарите да решат транспортния хаос или всички оставаме в капана,който се очертава

Отговори
20 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?