Следвайте ни

"Прослав" с директен път  към Коматевско шосе

viber icon

Директна пътна връзка между  кварталите „ Прослав”,   „Коматево”, „Остромила”  и „Беломорски”  предвижда подробен устройствен план на местността „Терзиите”, подготвен в Община Пловдив и внесен за гласуване в градския парламент.

Трасето започва от ул. „Елена” в „Прослав”, минава през нивите и се включва в Коматевско шосе точно на кръстовището с новоизградената ул. „Остромила". Оттам продължава към ул. „Беломорска” в едноименния квартал.

Местността „Терзиите” започна да се застроява още през миналия век, но няма никаква инфраструктура.  За да стигнеш до южната част на Пловдив от квартал „Прослав”, трябва да заобиколиш по околовръстно шосе, което и без това е натоварено, или по бул. „Христо Ботев” и гарата, при което се губи още повече време.

„Пътят ще е с дължина 2 км.,  с две платна с по една лента, какъвто е и габаритът на ул. „Остромила”. При подготовката на плана включихме изграждане на водопровод, канализация, улично осветление, пешеходни тротоари и велоалея от едната страна на бъдещата улица”, разказа кметът на район „Западен” Димитър Колев.

Над 40 имота, които подадат в уличната регулация, трябва да бъдат отчуждени. Димитър Колев увери, че при проектирането на ПУП се стараеха да се взима по-малко от имотите, които предимно са частни. „След като се направи улица в „Остромила”, в квартала се наблюдава бум на строителството. Собствениците в  местността „Терзиите” също имат интерес  да се изгради пътна инфраструктура”, коментира районният кмет.

Действащият Общ устройствен план, както и проектът за изменението  определят „Трезиите” като жилищен квартал с ниско застрояване.

 
 
 
 
 
 
 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?