2374
Следвайте ни

Проблеми със закъснели автобуси и пропуснати курсове решават в община „Родопи“

viber icon

Ще има ли транспортна услуга до и от населените места от община „Родопи“ и ще бъде ли изпълнявана качествено. Този въпрос бе поставен по време на среща в Областна администрация от представители на община „Родопи“ с екип от отдел „Транспорт“ на община Пловдив и превозвача Веселин Дошков. 

От община „Родопи“ твърдят, че получават сигнали за закъснели автобуси и пропуснати курсове. Оплаквания са постъпили от живеещи в Марково и Брестовица.  Обследване на община Пловдив също е доказало, че някои курсове не се изпълняват. От своя страна г-н Дошков заяви, че по време на епидемията от Ковид-19 пътникопотокът е намалял значително и някои курсове са станали нерентабилни. 

„Разписанието трябва да бъде съобразено с реалните нужди на хората и пътната обстановка“, заяви областният управител Ангел Стоев и допълни, че транспортната схема трябва да бъде гъвкава.

„Преговаряме с г-н Дошков и евентуално ще поискаме от Областна администрация договорът с превозвача да се удължи с още 6 месеца, ако той изпълнява качествено услугата“, заяви зам.-кметът по транспорт на община Пловдив Тодор Чонов. На практика от това ще зависи транспортното обслужване на близките до Пловдив Марково, Първенец и Храбрино.

Г-н Дошков заяви, че очаква допълнителна субсидия, свързана с ковид-пандемията и ще продължи да изпълнява договорените с община „Родопи“ маршрутни разписания.  

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Пловдив

Пловдив

30.11.2021 | 21:15

Този е най-гнусния мошеник! Явно бута мангизи на ш ибания кмет и троловете покрай него. Крайно време е да се смени кмета и общинския съвет. М алоумни герберски з адници !

Отговори
4 0
Ала бала инжинер, минжинер

Ала бала инжинер, минжинер

30.11.2021 | 20:29

До кога ще се церемоните с този наглец! Страх тресе кочината Ви за да не Ви разкрие далаверите, корупцията и парите които вземате от фирмите всеки месец! Толкова сте жалки, че ако се видите от страни ще се гръмнете и Зикита и Микита и Чоновци и Моновци!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?