71

Проблем с картите за безплатно пътуване изнерви пловдивчани

Читателка на "Марица" сигнализира, за сериозен проблем с една от транспортните фирми, които обслужват линиите в региона. Става въпрос за компанията за превози "Едитурс 99", която вози хората по направлението Пловдив-Цалапица. Г-жа Ганчева сигнализира в редакцията ни, че днес преди обяд не е успяла да извади карта за безплатно пътуване на детето си от офиса на превозвача на Автогара Юг, тъй като по думите на служителка на компанията, е пропуснала срока за това. 

Жената разказа, че откакто превозвачът "Едитурс 99" е поел курсовете, постоянно се сменят изискваията за това как и по какъв ред се издават превозните документи. "При предишната фирма карта, закупена на 15 май, важеше до 15 юни", разказва Ганчева. След като новата компания поема направлението и курсовете по него, условията се сменят и всяка карта, важи само в рамките на месеца, в който е издадена - което значи, че дори да си вземеш документ за безплатно пътуване на 25 май, ще можеш да го ползваш едва до края на календарния месец. 

Днес обаче жената получила поредна изненада от превозвача, когато разбрала на място, че има поредна промяна в реда на издаване на картите. Според новите правила на компанията, карта за месеца може да се издаде само от 25-то числои на предходния месец, до 1-во число на такущия. "Ще сезирам КЗП за този случай. Не е нормално никъде да няма информаци за условията и политиките на превозвача и единственото място, на което има информация да е табелата на офиса им на автогарата в Пловдив", категорична е Ганчева. 

Проверка на "Марица" показа, че в социалните мрежи има и оплаквания от други граждани, отново свързани с режима на издаване на картите за месечно пътуване, както и с режима на уведомяване за промени в реда. Информация за картите нама и на страницата на превозвача. Според действащата наредба пък, всеки превозвач сам определя условията по които издава подобни документи.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?