2374

Пробивът до Водната палата стартира след вота

За да няма драма с извозването на изборните книжа до панаира

Парламентарните избори в неделя може да отложат с няколко дни старта на изграждането на подлеза до Водна палата. Община Пловдив издаде вчера строително разрешение за пробива, което даде зелена улица на проекта. По закон РДНСК има 14 дни за контрол, но по думите на ресорния зам.-кмет Пламен Райчев има вариант този срок да бъде съкратен. 

„Уточняваме датата на първа копка и ще я оповестим на граждани”, увери кметът Здравко Димитров. Намерението на администрацията беше стартът на мащабния проект за 9 млн. лв. да се даде до края на тази седмица. Като възможна дата за първата копка се спрягаше 29 септември.

Най-вероятно обаче строителството ще се отложи заради изборите, за да не се създават затруднения с придвижването в района на Международен панаир - Пловдив, където  16-а и 17-а РИК ще приемат изборните книжа на 2 октомври.

До края на седмицата ще бъде спрян фонтанът на колелото до Водната палата, поддържан досега от „Градини и паркове”. Екипът на предприятието трябва да демонтира техниката, тъй като водното съоръжение се премахва заедно с кръговото кръстовище на бул. „Цар Борис III Обединител”.

По време на строежа, който ще продължи до края на 2023 г., движението по бул. „Цар Борис III Обединител” ще се извършва двупосочно в едно платно. Строителите от фирма „ИСА 2000” възнамеряват да започнат обекта от източната страна на бул. „Марица-юг”, който ще бъде затворен в района около Водната палата за повече от една година. Съответно ще се спре трафикът по източното платно на бул. "Цар Борис III Обединител", за да преминава строителна техника. От фирмата изпълнител обясняват, че подземното съоръжение ще се изгражда на два етапа.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Валентина стига с тази гербала пропаганда

Валентина стига с тази гербала пропаганда

27.09.2022 | 13:22

Живееш в район Южен и кога твоят герб ще построи поне един булевард в този район. Кога ще построи Южната тангента на града.

Отговори
2 0
А булевардите в кичука кога

А булевардите в кичука кога

27.09.2022 | 13:18

Мръсни крадци. Никой няма да гласува за вас. Герб погреба града.

Отговори
2 0
Сотьо

Сотьо

27.09.2022 | 08:45

Защо пак ще блокирате града бе? Чи какво муй на Тотьовия фонтан, че ще го премахвате? Къде ще плюят хората, които всеки ден висят и чакат на този инженерен шедьовър?

Отговори
6 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?