Следвайте ни

В търсене на решение: Привикват специалистите от "Индра" през януари

viber icon

Представители на фирма "Индра" се очакват  в Пловдив в началото на новата година, за да изяснят с екипа на новия кмет Здравко Димитров всички неуредици по проекта за електронната система в градския транспорт.  Срещата е планирана през януари и се предполага, че ще бъдат обсъдени всички  въпроси, свързани с експлоатацията и поддръжката. 

Най-малко два пъти досега имаше срив в софтуера. Първата авария се случи през пролетта на 2016 г., почти веднага след уверението на тогавашния кмет Иван Тотев, че "от 1 април същата година ще пътуваме в градския транспорт с електронни билети и карти".  

Според договора гаранцията е с петгодишен срок, който изтича на 10 февруари 2021 г. Това означава, че  "Индра" е задължена да отстранява за своя сметка повредите, дефектите и неизправностите. От общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта", което стопанисва електронната система, твърдят, че от една година никой от испанската фирма не се е вясвал в Центъра за управление на градския транспорт.  Специалисти от предприятието се мъчат, доколкото могат, да настройват сами техниката.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?