Следвайте ни

Превърнаха в паркинг и новата „Братя Свещарови“

viber icon

Продължението на улица „Братя Свещарови“, изградено преди време като обход на кметския хотел "Империал" с орязването на двора на Гимназията по транспорт, също е превърната в паркинг от клиентите на „Lime Tree”.  

 


Вчера екип на „Марица“ преброи 27 автомобила, които бяха паркирани от южната страна на улицата, по която е въведено двупосочно движение. Трасето още няма акт 16 и на практика не е въведено в експлоатация. Не е нанесено в кадастралната карта, поради което паркиращите тук няма как да бъдат санкционирани, защото пътят няма собственик. С други думи - няма как да те глобят, защото си паркирал на несъществуваща улица. При същата ситуацията обаче на Коматевско шосе, което също няма Акт 16, служителите на Общинска полиция лепят фишове /виж стр. 3/. И това пак говори за различен аршин и отново в полза на клиентите на бизнес сградата на фамилия Тотеви. 

 


На "Братя Свещарови" съществува и друг абсурд. В двата края на новото трасе има поставен знак "Стоп", което предполага, че улицата е двупосочна. Това пък позволява паркирането и от северната страна. В същото време участъкът е само с две ленти и така се оказва, че може съвсем законно да бъде блокиран от паркирали една срещу друга коли. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

от квартала

17.08.2019 | 11:26

Какъв е проблема да се паркира на новото продължение на ул. "Братя Свещарови", особенно, като се прави само от едната страна? То е по-малко от 100 метра, а в останалите 400 метра до бул. Източен в старата част на улицата се паркира и от двете страни. Притесняваме се че подобни атаки срещу кмета ще засегнат и нас, хората от останалата част от улицата, а ние няма къде другаде да паркираме.

Отговори
1 0

Майнатаун

17.08.2019 | 11:20

Марица премина границата на политическите плювки и навлезе вече в пряка атака на бизнеса на Тотев. Дано да им плащат добре, защото нещата вървят към рекет, а него го има в Наказателния кодекс.

Отговори
1 0

над тепето

17.08.2019 | 09:55

Защо да не може да се паркира там? Вечерта хората от квартала си паркират колите, така като паркират и на останалата част от "Братя Свещарови". Защо само покрай хотела да не може да се паркира, а по всички останали улици в квартала да може, ей това е двоен аршин.

Отговори
1 0

просто питам

16.08.2019 | 12:34

Там защо няма синя зона.

Отговори
2 1

Ivan Stoianovich

16.08.2019 | 10:38

Стига сте писали за Улицата на шефа

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?