Следвайте ни

Превозвачите  ще обжалват санкциите

viber icon

Общината е тази, която не изпълнява договора, коментира инж. Димитър Чолаков, шеф на "Автотранс - 2000".  И досега не действа електронната система, която трябваше да бъде въведена преди близо пет години  и която би трябвало да позволи не само по-качествено обслужване на пътниците, но и справедливо заплащане според европейския регламент 1370.  В договора от 2018 г.  са заложени  тези механизми, само че те и до днес не сработват.

Превозвачите не са страна по проекта за електронната система в градския транспорт и затова няма как от нас да се търси отговорност, подчерта инж. Чолаков. И допълни:   Ще обжалваме санкциите, ако ни наложат. Откъде да вземем тези пари при положение, че работим на загуба и разходите не се покриват, камо ли да говорим за процент печалба?  Автобусите с евро 6 се заменят с други, когато един или два се развалят. Освен това при замяна пускаме и автобуси клас EW, който е между евро 5 и 6, каза инж. Чолаков.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Срамота

Срамота

04.09.2020 | 01:43

Какъв инжинер е този Катунски джентълмен! Тоя не може да раздели една купа сено на две магарета не можеда говори като хората, бил инженер! Ще се спукам от смях! В и института на цар Киро ли завърши!

Отговори
4 0
Ай сектир

Ай сектир

04.09.2020 | 22:24

Малии тоя на дебил ми прилича ве майна! Как го управлява тоа транспорт, незнам! Те за тва са на тоя хал!

Отговори
2 0
Индженер Тотю

Индженер Тотю

03.09.2020 | 20:17

Ще си платите и ще носите и отговорност за неплатените данъци и откраднатите в повече пари от субсидиите, картите и компенсациите!

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?