Следвайте ни

Превозвачите пред Зико: Няма да оставим хората без транспорт

Областният управител привиква кмета на среща със собствениците на транспортни фирми утре

viber icon

Пловдив няма да остане без градски транспорт тази седмица, каквито бяха предварителните планове на превозвачите. Те настояват за увеличение на субсидията за губещи линии и преференциални пътувания на пенсионери и ученици и въвеждане на нова система за разплащане на услугата на изминал километър. „Не искаме да извиваме ръцете на администрацията, нито да оставим гражданите без транспорт. Проблемите обаче се задълбочават, а трети месец не можем да се видим с кмета, за да ги обсъдим“, казаха представители на превозвачите на  среща с областния управител, завършила преди минути. Здравко Димитров обеща да организира утре нова среща, на която да присъства и кметът на Пловдив Иван Тотев.

Според представители на бранша фирмите поемат изцяло удара с губещите линии и преференциалното пътуване, с което на практика вършат работата на общината. Това е социална дейност и тя трябва да е приоритет на местната власт, твърдят представителите на бизнеса. Пред областния управител те алармираха, че някои от фирмите са със запорирани сметки заради забавени плащания към доставчици на горива и резервни части. Предстоят фалити.

Новият начин на разплащане на изминат километър трябваше да се въведе още преди 3 години заедно с електронната система за таксуване и следенето на трафика. Те обаче все така не работят, което вкарва превозвачите в допълнителни разходи за контрольори и кондуктори. Много от хората са напуснали в очакване на електронните карти и билети и сега браншът страда от липса на кадри.

От общината все така отказват да обяснят защо в крайна сметка електронната система не работи, след като Транспортният проект за 44 млн. лева отдавна е разплатен.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (12)

Знаещ

15.07.2019 | 17:56
1 1

Маминия е заел позиция в Гърция, за да може по-лесно да се изнесе в ЮАР, ако го погне прокуратурата, че ако е тук, еднопосочният билет до там може да му изгори.

ВИСШ АДМИНИСТРАТОР

15.07.2019 | 13:42
4 2

АМИ МАМИНИЯ КАТО ПАК СИ ПЕЧЕ КРАДЛИВИЯ ГЪЗ НА ПЛАЖА В ГЪРЦИЯ, КОЙ ДА ГИ ПРИЕМЕ БЕ, ТОТЬОВИ ОЛИГОФРЕНИ.МАМА РОЗА ЛИ ИЛИ АЛЧНОТО БАБЕ МЕНТА.ВАЖНОТО ВИКАТЕ ДА Е НЯКОЙ ОТ ШАЙКАТА ОТ ИМПЕРИАЛ.ЕСТЕСТВЕНО ,ЧЕ ЩЕ ГИ ПРИЕМЕ ОБЛАСТНИЯ , КМЕТА НИ КАТО Е АБДИКИРАЛ.

Зико

15.07.2019 | 13:24
3 6

Мен ме гласят за кмет, затова идват при мен. Аз иначе нищо не мога да направя, ама нали ще ме цанят за кметския стол. По принцип съм си малко некадърен и доста тъп, но това не виждам какво значение има за изпростелия народ...

ОХЛЮФ

15.07.2019 | 13:20
4 1

ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ДА СЕ ВЪРНЕ НА ОБЩИНАТА ТОВА Е РЕШЕНИЕТО!! ХЕМ НИ ГРАБЯТ ХЕМ НИ ОСАКАТЯВАТ И ИМ ПЛАЩАВЕ ОТГОРЕ!! МАМИЦАТА ВИ!!

Зорба гръка от плажа на Керемоти

15.07.2019 | 13:08
4 2

Моля???? Къв кмет на Керамоти ще става Ванката Тотев.БОЖЕ ОПАЗИ!!!! Да ни опропасти хубавото градче. Дръжте си го във вашия Филипополис, по български Пловдив.Ние гърците никога не сме били прости, като вас.

Нонко

15.07.2019 | 12:50
3 2

Ми като фалират ще си вържа черно.

от гръцкия плаж

15.07.2019 | 12:50
4 1

Как да го няма.В Гърция е. Ще става кмет на Керамоти.

пак го няма

15.07.2019 | 11:58
6 1

а маминия къде се скри.? него да решава проблеми не го търси.айде наесен да си ходи в затвора и вече да не изтезава този град.

айди де

15.07.2019 | 11:51
3 5

Областният управител Зико не е в позиция, която може да ПРИВИКВА кмета на Пловдив! Малък му е пагона за това.

до маминия трол под мен от знещ

15.07.2019 | 11:48
4 3

и в Русе е напълно частен.И там кмета е от герб, ама е кадърен и краде в пъти по-малко от нашия алчник.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?