Следвайте ни

Превозвачите искат без градски рейсове след 20 часа

viber icon

Градският транспорт да работи  до 20 часа вечерта - това предлагат превозвачите, които обслужват автобусните линии.  Според разписанието рейсовете са длъжни да возят пътници до 22 часа, а някои и до 22,30. 

От транспортните фирми твърдят, че дори и след 19 часа в автобусите почти няма пътници, а след 20 часа рейсовете вървят чисто празни. 

Представителите на местния бранш са поискали среща в Община Пловдив, за да обсъдят идеята за съкращаването на работното време. 

Според последните указания на градската управа автобусите вървят по празнично разписание, тоест, с два пъти по-големи интервали, защото пътниците рязко са намалели. Между 7 и 7,30 часа сутринта има по 10 - 15 пътници, но след това само по трима - четирима, разказват шофьори. 

Безплатно пък се возеха днес преди 12 часа неколцината граждани , качили се в автобус № 44, който се движел от езиковите гимназии на бул. "България" в посока център. Монетен автомат нямаше, а на двете жени, поискали да си купят билети, им е било казано, че превозът днес е безплатен. 

От фирма "Автобусни превози" отговориха, че в рейса е нямало кондуктор и билети трябваше да продава шофьорът. Доста кондуктори са пуснати в отпуск, други сами напускат, защото работата е рискова, но и преди това в транспортните фирми имаше дефицит на билетопродавачи. 

Електронните табели на някои от улиците не работят. Сутринта нямаше информация на спирката до Централна гара. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пенсионер

19.03.2020 | 17:06

На мен кой ще ми върне 48 лева за тримесечната карта, която не ползвам. Тези пари отдавна са получени от превозвачите. Те намаляват всеки ден транспорта, но си взимат субсидиите и парите от картите. Ако спрат всичко ще печелят без да правят разходи. Това е пир по време на чума.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?