2374

Превозвачи режат маршрутите по линии 9 и 12, вижте причината

Превозвачът „Автобусни Превози Пловдив“ - част от консорциума, който обслужва част от градския транспорт на Пловдив, промени маршрутите на автобуси по линии №9 и №12. Причината са разбитите улици около Брезовско шосе и постоянните аварии с рейсовете. 

Заради задръстванията в града, причинени от повсеместните ремонти, превозвачите правят преразход на гориво особено в час пик сутрин и вечер, когато трафикът по основните булеварди едва пъпли. 

От лятото Брезовско шосе е затворено за движение, а обходният маршрут е през ул. „Георги Трингов“, което затруднява изключително работата на превозвачите от градския транспорт.

"От натоварения трафик уличката е напълно разбита. Огромните дупки направо унищожават превозните средства", твърди Костадин Тотков от ръководството на „Автобусни превози“. 

Ситуацията се усложнила още повече завчера, когато огражденията около Брезовско шосе били изместени и участъкът е превърнат в паркинг от служителите на фирмите наоколо. 

„Автобусите обръщаха там, но това вече е невъзможно. Шофьорите протестират. Налага се да обръщат на заден ход. Това е забранена маневра и вече два пъти имаме случай на ударени превозни средства. Ами ако ударят човек?“, каза още Тотков.

След съкращаването на маршрутите автобусите по линии 9 и 12 няма да влизат по ул. „Георги Трингов“, заради което пътниците няма да имат достъп до следващите три спирки („Елпром“, „Магазин Деком“ и „ИЗК Марица“).

Според Тотков до крайната мярка се стигнало след многократно предупреждение, отправени към Община Пловдив, и липсата на предприети мерки. Вчера администрацията е уведомена за протестните промени.

От Общината са реагирали веднага. Служителите на ОКТ-Пловдив са влезли в контакт с изпълнителя и до дни се очаква да бъде утвърден нов обходен маршрут за автобусите. По всяка вероятност той ще бъде огранизиран от бул."България", през кръговото на моста на Адата и по бул."Северен".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitar

dimitar

07.10.2022 | 10:07

Индустриалното земеделско финансиране е лично за всеки Аз съм маркетинг мениджър в международна финансова институция, специализирана в международни заеми. Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 1 000 000 евро при 2,5% годишно за вашите нужди, свържете се с нас на имейл: [email protected]

Отговори
0 6

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?