Следвайте ни

Превозвачи на протест: клаксони и колони от туристически автобуси

viber icon

Отсрочване на осигурителните вноски, дължими след 13 март за период от минимум шест месеца и безвъзмездна финансова помощ от поне 30 хиляди лева. Това поискаха днес с шумно шествие превозвачи от туристическия сектор. Протестът им огласи централните пловдивски булеварди. Собственици на автобуси и микробуси, които обичайно возят организирани туристи, искат още беззлихвени заеми в размер на минимум 100 хиляди лева за оборотни средства. С парите те ще могат да рестартират дейността си.


 Исканията бяха поставени от 37 фирми ,членове  на националното сдружение на "Случаен превоз".


"В момента няма ясни правила по какъв начин ще се извършва този превоз след отпускането на мерките ", заяви Елеонора Иванова представител на фирма "Пловдив експрес - 2000". 


"Ако  още два-три месеца продължи кризата с COVID-19 много фирми ще фалират. Много превозвачи в момента не могат да си платят задължителната гражданска отговорност, техническите прегледи и наемите на гаражните помещения. Голяма част от шофьорите са освободени от работа или са в неплатен отпуск. Очакваше се силен сезон, но много екскурзии пропаднаха заради Коронавируса. Ако не се вземат необходимите мерки протестите ще продължат, заяви Иванова. В нейната фирма също са освободили шофьори, заради кризата. 


Протестно шествие в  Пловдив бе с маршрут  Асеновградско шосе, хотел "Тримонциум", Тунела, Панаира и моста на ВХВП. 

 

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли какво представляват бездимните технологии за нагряване на тютюн?