Следвайте ни

Прекрояват маршрутите в градския транспорт

viber icon

Кметът Здравко Димитров  събира превозвачите, които обслужват 29-те линии на градския транспорт в Пловдив. Този път темата е да преразгледат осем от маршрутите, за които предстои конкурс. Те са дадени временно, тъй като конкурсът е обжалван в КЗК от монтанска фирма.


Фирма "Автобусни превози - Пловдив" на Петко Ангелов е готова да отстъпи на "Хеброс бус" с управител инж. Веселин Дошков две линии - № 4 и 20.  Това се прави по предложение на кмета, за да има мир между  превозвачите. При разпределението през април  инж. Дошков протестира, че на "Автобусни превози" и "Мери транс" - и двете се управляват от Петко Ангелов - са възложени пет линии.

"Готов съм да отстъпя, не искам да има конфликти в бранша, защото трябва да работим заедно", коментира за "Марица" Петко Ангелов.

След поредната подялба от 29-те  градски маршрута "Автобусни превози" и "Мери транс" ще возят пътници по 11-те, "Автотранс - 2000" на инж. Димитър Чолаков  ще обслужват 9 линии, "Хеброс бус" - 7, а "КЗК "Златанови" - 2.

И днес пътниците дисциплинирано си слагаха маски, щом се качат в рейса. През деня  обаче в автобусите  се возят между трима и десетина души. Ученици и студенти се обучават дистанционно и рядко ползват градския транспорт, а пенсионерите се въздържат да обикалят града. Това са основните пътници в градските рейсове.
Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Реалист

12.05.2020 | 16:44

тази община пак правим глупости вземете си линиите господа управници направете ги общински стига с тия източване на пари общината затова бюджета ще е дефицит щото се източва по този начин месо общината да печели тя губи извиват и се ръцете губи милиони

Отговори
0 1

До Реалист

12.05.2020 | 17:11

Ти ли ще платиш милиони за да има Общината рейсове и база за ремонт на автобусите!

Отговори
1 0

Тони

12.05.2020 | 14:25

Нали градския транспорт щеше да премине към общината, или всичката патардия за 3 дни.

Отговори
1 1

Мони

12.05.2020 | 17:15

И как точно частна собственост да се преватизира за да мине към Общината? Договорите са подписани по времето на Чомаков и ТОТЕВ! Иди в Империал и го питай!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?