Следвайте ни

Преизбраха пловдивчанин за шеф на Национална компания „Железопътна инфраструктура“

viber icon

Пловдивчанинът инж. Красимир Папукчийски е новият стар директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/. Той е избран след конкурс за членове на органите за управление на публичните предприятия в системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Инж. Папукчийски е завършил ВТУ „Тодор Каблешков", има магистърски степени по специалностите „Технология и управление на транспорта“, „Икономика на транспортната фирма“ и „Управление на проекти“. Професионалната му кариера е изцяло свързана с железопътната инфраструктура.

За независим член на НКЖИ, също след конкурс, е назначен Христо Алексиев.

Той бе министър на транспорта в кабинета на Огнян Герджиков. Алексиев е завършил „Политология“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, има и магистратура по МИО в УНСС. Предстои откриване на нов конкурс за втори член на управителния съвет в НКЖИ.

Както "Марица" писа, "Летище Пловдив" ЕАД, ще има нов директор. За поста ще се борят Лъчезар Миленчев и Пламен Спасов. Лъчезар Миленчев е бивш шеф на отдела за безопасност на полети на летище Пловдив, а преди това ръководител на отдел „Терминали“ на летище София. Пламен Спасов е екс кмет на община Родопи и управител във „Фонд за развитие на летище Пловдив-южната врата на България“ 

За независим член на аеропорта също предстои друг конкурс. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Джамбазов

Джамбазов

15.02.2021 | 09:02

Хората на Пеевския се бетонират с конкурси за да би да ги махната като паднат от власт

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?