Следвайте ни

Представят проекта за нов Бетонен мост, преди да копаят под гарата

viber icon

Проектът на нов Бетонен мост ще бъде представен  пред медиите през другата седмица, каза зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Условието за запазване на съществуващата  пътна връзка между районите "Южен" и "Централен" и изготвяне на идеен проект е поставено още преди една година  пред ръководството на НКЖИ от кмета Здравко Димитров по време на разговорите за предстоящото изграждане на пробива под Централна гара. Ако не ни гарантират проект за Бетонния мост, няма да подпишем документите за пробива, заяви градоначалникът.

Събарянето на  Бетонния мост е заложено в договора на НКЖИ с фирмата, която ще строи тунела под гарата между булeвардите "Васил Априлов" и "Македония". От Националната компания "Железопътна инфраструктура" бяха обещали, че пътят си остава, докато не завърши строителството на подземното съоръжение под жп ареала и че ще подготвят проект за Бетонния мост. 

Проектът предвижда надграждане на моста, въпреки че специалисти оспорваха тази възможност с мотив, че при подобно решение наклонът става много стръмен. Един от вариантите е да се увеличи дължината на  подходите за слизане и качване от двата булеварда - "Христо Ботев" и "Македония".

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?