Следвайте ни

Пускат новата поръчка "Модър - Царевец" без инженеринг

Предишната управа забутала в архивите техническия проект, изготвен преди години

viber icon

Общината стартира процедура по изготвяне на нова поръчка за избор на изпълнител на транспортния пробив "Модър - Царевец". Съоръжението ще гарантира бърза връзка между районите "Южен" и "Западен", без колите да минават през центъра. Реализирането му е от ключово значение за трафика по време на предстоящото изграждане на пробива под Централна гара. 

Преди две седмици новият кмет Здравко Димитров спря предишната поръчка, в която бе заложено изпълнение по принципа на инженеринга. За обекта обаче отдавна има изготвен технически проект. Предишната администрация бе сложила кръст на документацията и настояваше за изготвянето на нова. 

"Намерихме документите в архивите на общината и изготвяне на нов проект не се налага. Просто старият ще бъде преработен частично, защото самият пробив под линиите е реализиран от НКЖИ", коментира Здравко Димитров.

Готовият изкоп е заровен от двете страни на железницата, защото Общината се забави с със същинските строително-монтажни работи в подлеза. Новата администрация ще търси по най-бързия начин изпълнител. В проекта е предвидено още разширение на двете улици - "Царевец" на север и "Модър" в участъка до Коматевско шосе, обясни кметът.

Засега не е ясно дали ще се запази старата прогнозна цена на пътната връзка - 12 млн. лева с ДДС. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?