Следвайте ни

Последствия от кризата: Осъдиха „Хеброс бус“ АД за забавени плащания

viber icon

Фирмата за автобусни превози на Веселин Дошков „Хеброс бус“ АД ще трябва да заплати на „Пътнически превози ” АД –  Велико Търново сумата от 33 853 лв., в която е включена и лихвата за забава. Това постанови на свое заседание в началото на седмицата Окръжният съд в Пловдив.  

Причината да се стигне до съд са закъснели плащания за автогарови услуги.  Сумата, която ще трябва да заплати фирмата на Дошков, представлява сбор от дължими остатъци по издадени фактури  на основание сключен договор между „Хеброс бус“ АД и „Пътнически превози ” АД –  Велико Търново на 1 март 2018 година.  Закъснелите плащания касаят последните три месеца на 2018-а, цялата 2019-а, както и за януари тази година. 

„Хеброс бус“ АД не е подала отговор на изпратената искова молба, не е предоставила и доказателствата към нея. Представител на фирмата не се е явил в първото по делото съдебно заседание, става ясно от публикуваното съдебно решение. 

В крайна сметка Окръжният съд е взел решение в полза на „Пътнически превози ” АД –  Велико Търново. Освен сумата от близо 34 000 лв., фирмата на Дошков ще трябва да поеме и съдебните разноски на стойност 3762 лв. 

Решението не подлежи на обжалване.

"Като не може да се издължим, се стига до тази ситуация. Ние сме пред финансова катастрофа. Разходи много - приходи малко. Транспортният бранш е най-пострадал от всички в България заради пандемията", коментира собственикът на "Хеброс бус" АД инж. Дошков.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Негодниците 2

Негодниците 2

26.08.2020 | 18:15

Ще дойде видов ден и за всичко ще си плати този селянин! Вече явно не му минават номерата! Като почне да връща и откраднатите милиони от субсидиите взети с фалшивите справки тогава и ще повръща!

Отговори
3 0
Така де ...

Така де ...

26.08.2020 | 17:23

Миии, то номерата на Дошков, не минават на всякъде !

Отговори
3 0
Батко

Батко

26.08.2020 | 16:46

Ами да бяхте се разбрали, не да се правите на ощипани пред съда! Аман от идиоти!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?