4232

Поредно прекрояване на проекта за Околовръстното

Трета преработка на проекта за за Околовръстното на Пловдив ще се наложи в спешен порядък от столичната проектанстска компания "Пътпроект" ЕООД. Промените касаят изграждането на новото трасе от пътната връзка Скобелава майка до кръгово кръстовище с Асеновградско шосетното. 

На принципа на директното възлагане ще бъдат отпуснати общо малко над 10 хил. лева с ДДС за да се направят корекции и актуализации по съществуващия вече проект. Чак след тях ще може да бъде дадена зелена светлина за дългоочакваното строителство на Югоизточния обход, който ще се изгражда от "Трейс", които вече спечелиха обществената поръчка на стойност 35 млн. лева, обявена от АПИ през 2022 година.

Актуализацията трябва да заложи в текущия проект изграждането на подпорна стена от 150 метра с височина от 1,5 метра, както и съгласуване за изместване 400 kV кабели на Електроенергийния системен оператор. Също така трябва да се препроектира надлеза заради разминаването от 42 см при нивелетата на жп линията.

Проектът вече се бави повече от три години, но кметът Костадин Димитров обяви още в началото на мандата си, че това ще бъде един от приоритетите му. На среща пък в края на февруари представители на Министърът на регионалното развитие и благоустройството, АПИ, Община Пловдив, Областната управа, проектантите и стоителите се ангажираха да форсират изпълнението му, за да могат дейностите по строителството да започнат още през тази година. 

Оцени новината

Оцени новината
2.5/5 от 4 оценки
2.5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Валентин

Валентин

19.04.2024 | 09:42

Колкото и да е хубаво да го продължат околовръстното, ама като се увеличи трафика по ягодовско как ще се завива наляво при надлеза за влизане преди Скобелева майка, на мен ми е много чудно. Сега задръстването в 5часа започва от преди надлеза на Рогош, после не ми се мисли.

Отговори
2 1
Хм…

Хм…

18.04.2024 | 12:55

Вярно е за мантинелите. Сложиха ги, за да стане по-скъпо. А сега пътят е като улей за бобслей. Не можеше ли просто да ги откраднат тия пари?

Отговори
5 2
Пешо

Пешо

18.04.2024 | 12:12

И спрете това безобразие с мантинелите. Банкет нормален няма дори, това нещастно околовръстно. Само кражби и далавери. Належащо е да се удвои.

Отговори
6 2
Айляк

Айляк

18.04.2024 | 10:38

Няма такива нещастници , като пловдивските проектанти и строители на обществени обекти...

Отговори
13 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?