Следвайте ни

Полицията: При бедствия и аварии сигнализирайте денонощно

Сигнали и информация за възникнали бедствени ситуации и затруднения при придвижване по пътищата в Пловдивска област по време на зимния сезон ще се приемат на четири денонощни телефона. Това стана ясно на проведената завчера среща, на която се обсъдиха мерките за доброто взаимодействие, организиране и подготовка на поддръжката на пътната инфраструктура в Пловдив и областта през предстоящия зимен сезон.

Сигнали ще се приемат в оперативната дежурна част на сектор “Пътна полиция” - на телефон 032/932-007, в областния център за пожарна безопасност - 0889/689-772 и на дежурните телефони в Областна администрация - 032/ 605-550 и 0878/198-425. Освен това на всички полицейски подразделения са предоставени координати за взаимодействие със съответните длъжностни лица от снегопочистващите фирми към общините.

Домакин на срещата беше директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. Участие взеха още областният управител Здравко Димитров, директорът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Георги Мангараков, началникът на отдел “Охранителна полиция” комисар Венелин Младенов, началникът на сектор “Пътна полиция” гл. инспектор Димитър Димитров и представители на общините и фирмите, ангажирани със зимното поддържане пътната мрежа.

Всички общински служби и фирми, които отговарят за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха, че са в пълна готовност, разполагат с необходимата техника, която е преминала необходимите проверки. Екипите са в готовност и са раздадени маршрути за обхвата на снегопочистване.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?