Следвайте ни

Полицейски екипи облекчават трафика на Околовръстното

viber icon

Патрулни полицейски коли дежурят по околовръстното шосе на кръстовищата за Куклен, Марково и Първенец, за да регулират трафика. Преминаването е разрешено само директно от селата към Пловдив и обратно, но не и в участъка на ремонта, въпреки че някои шофьори се опитват да използват коридорите, оставени за строителните машини. Отсечката е затворена, отсече вчера полицейски служител пред водач, решил да си спести обиколката през града.

Тежък трафик, особено в район „Южен”, ще има и тази седмица, макар и без драстичните задръствания, които подлудиха хората миналия понеделник. Движението в Пловдив поолекна, след като се включиха екипите на полицията и отклонихме транзитните тежкотоварни камиони по обходен маршрут, счита кметът Здравко Димитров. Някои дори му благодариха, че след намесата на общината придвижването не е толкова драматично.

Колона от автомобили беше заприщила в събота преди обед Коматевско шосе и се точеше с два километра в час от околовръстното чак до пресечката с бул. „Александър Стамболийски”. Същата картина беше и на входа на Пловдив от Марково покрай Овощарския институт до кръстовището с бул. „Никола Вапцаров”, сякаш цели села са решили да си прекарат уикенда в града, докато моловете и заведенията не са затворени. 

В участъка между Кукленско шосе и пътя за Марково са окастрени дърветата край пътя и се работи по отводнителната система. На шосето между Марково и Коматево за една седмица, откакто отсечката е затворена, са изкопани няколко метра канавки и са изсечени клоните, които пречат на техниката, но само до отбивката за Института по тютюна (стария път за Марково). В останалата част на пътя до Коматево, която също е затворена за коли, нищо не е пипнато, освен тук-там премахнат храсталак, видя репортерът вчера.

Инж. Гинка Маринова, директор по строителство във фирмата изпълнител „Европейски пътища” и ръководител на обекта, обеща пред кмета Здравко Димитров да засили двойно бригадата на обекта - до 30 работници.  А след срещата в АПИ миналата седмица се взе решение участъкът да  бъде завършен до 24 април, или с три седмици по-рано от утвърдения график.

На локалните платна, които се изграждат от двете страни на пътя Пловдив -Асеновград, друг изпълнител - „ИСА 2000”, работи дори и в събота, въпреки че тук строителите не пречат на трафика.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?