Следвайте ни

Полицаи ще дебнат изходите на Пловдив ВИДЕО

Три дни катаджии ще дебнат за нарушители по улиците. Те ще бъдат концентрирани на изходите на Пловдив и по невралгичните места. Проверки ще има и в малките населени места, по републиканската пътна мрежа и по общинските пътища. Засиленото полицейско присъствие е заради почивните дни и очаквания интензивен трафик.

При проверките си те ще следят за употреба на алкохол и наркотици. Особен акцент ще е управление на моторни превозни средства от неправоспособни, подчерта инспектор Ботьо Гиргинов от сектор “Пътна полиция“. Катаджиите ще следят и за скорост като ще използват преносимата мобилна камера и оборудването в служебните режими. Освен да контролират трафика, при необходимост униформените ще се намесват за извеждане на изпаднали в затруднение граждани.

Влизат в сила ограничения за движение на товарни автомобили над 12 тона, с изключение на превозващи бързоразвалящи се храни и живи животни. Ограниченията важат от 16 до 20 ч. на 20 септември и от 14 до 20 ч. на 23 септември. „Единствените изключения това са бързо развалящи се хранителни продукти или превоз на живи животни“, обясни инсп. Гиргинов.

В акцията са ангажирани всички полицейски екипи, включително от Криминална и Пътна полиция, уточни инспектор Гиргинов. Освен наблюдение на трафика, униформените ще наситят и местата с важно обществено значение.

 

Яница Марова

Редактор

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?