2374
Следвайте ни

Полагат първи слой асфалт на бул. „Санкт Петербург“

viber icon

Трескава работа кипи по бул. „Санкт Петербург“, където заради ремонтните дейности движението в района е ад. 

Строителите бързат да използват последните дни преди коледните празници, за да изпълнят обещанието на зам.-кмета Пламен Райчев - да пуснат затвореното за движение платно в района на "Метро" преди 24 декември. 


На обекта през целия ден усърдно се трудиха повече от 10 работници. Докато машините асфалтираха участъка, шофьорите със задоволство хвърляха по едно око на свършеното и се надяваха по-бързо движението да бъде пуснато и задръстванията, в които висят, да намалеят.

Полагането на първия слой асфалт започна от страната на кръговото кръстовище.


Паралелно с това вървеше и рехабилитацията на тротоарите. Предстои да бъде подменено осветлението. Предвидено е и озеленяване на района.


Реконструкцията на бул. „Санкт Петербург“ е само част от мащабния проект за облагородяване на квартала около „Гладно поле“. Целият проект  е на стойност 11,8 млн. лв., от които 9,5 милиона са с европейски финансиране по ОП „Региони в растеж“, а останалите са общинско и държавно съфинансиране. Фирмите-изпълнители са ДЗЗД "Градска среда", "Път инжинеринг", БКС "Горна Оряховица“.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Герчо

Герчо

18.12.2021 | 15:44

ВЯРНО, ТОЗИ БУЛЕВАРД БЕШЕ В ДОБРО СЪСТОЯНИЕ. ИМА ДРУГИ УЛИЦИ С ПО ЛОША НАСТИЛКА И ДУПКИ, А КВ. СКОБЕЛЕЕА МАЙКА ОТ 1989 ГОД. НИЩО НЕ Е ПИПАНО. КМЕТА ЯВНО НЕ ЗНАЕ, ЧЕ ТОЗИ КВАРТАЛ Е В ТРАКИЯ.

Отговори
3 0
Коментар

Коментар

17.12.2021 | 18:15

Страхотно. Булевардът, който можеше да мине и без ремонт, ще получи нов слой асфалт. Разбитите улици, ямите, които ще ви разният колите обаче ще почакат по-добри времена.

Отговори
12 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?